– Steam drepte PC-spilling

Tidligere Valve-ansatt gir tommel opp for konkurrenten Epic.

PC-spill har lenge blitt assosiert med Valves Steam-plattform, hvor du har funnet de aller fleste spill for nedlasting. Mange eier hundrevis, eller til og med tusenvis av spill på Steam, men i det siste har plattformen fått en virkelig aggressiv konkurrent i form av Epic Games Store. Den nye aktøren har som mål å bryte det mange mener er et monopolaktig marked for dagens PC-spill.

Tar mindre av salgsinntektene

Temperaturen har allerede rukket å bli høy mellom de to rivaliserende butikkene, og det at Richard Geldreich, en tidligere Valve-ansatt, nå tar til Twitter legger nok ingen snarlig demper.

Geldreich var ansatt hos det store spillselskapet mellom 2009 og 2014, og har uttalt seg i årevis om spillbransjen. Han var senest i søkelyset i fjor, da han langet ut mot spillbransjen og sitt tidligere arbeidssted.

Nå fortsetter kritikken hans på Twitter:

@TheDORIANGRAE @TimSweeneyEpic @DatGrunt1775 @ColeGZimmer @Peter_shirley Steam was killing PC gaming. It was a 30%… https://t.co/c7enhzzIih
Epic tar langt mindre av salget enn Steam.

Som poengtert er det svært dyrt for spillutviklere å gi ut spillet sitt på Steam. Steam har lenge tatt hele 30 prosent av alle salgsinntekter for å tilby nedlasting og en rekke tjenester rundt spillet.

Epic tar på sin side kun 12 prosent av inntektene til utvikleren, noe som gir mer igjen til de som laget spillet, eller kan føre til lavere priser.

Ut mot sinte Steam-brukere

Geldreichs utspill har likevel ført til en lang diskusjon om Steam på hans Twitter-profil, og det blir raskt tydelig at Geldreich ikke er redd for å si det han mener på Twitter:

@shatterfront The genius of Gabe is building up this moat of angry gamers around Steam to protect it. They’ve cast… https://t.co/fnDqkEmoK5
Epic Games Store får stadig flere av Steams funksjoner.

Den tidligere Valve-ansatte sikter her til at en del spillere virker å være sinte over at noen endelig utfordrer Steam. Spillere klager og oppfordrer til boikott mot Epics nye spillplattform fordi de bruker velkjente triks som eksklusivitet og gratisspill for å vokse og lokke til seg nye selskaper i oppstartsfasen.

Store spill som bare blir å finne på Epic Games Store den første tiden er Borderlands 3, Metro: Exodus og The Division 2. I tillegg til dette gir Epic Games Store bort et nytt spill annenhver uke.

Spillere reagerer også på at den nye spillplattformen ikke kan tilby like mange funksjoner rundt spillet som hva den gamle «sluggeren» Steam kan. Dette er imidlertid Epic i gang med å utbedre, og forrige måned ga de full innsikt i de videre utviklingsplanene sine.

Da kunne vi se at mye etterspurte funksjoner som skysynkronisering av lagringsfiler, brukeranmeldelser og nedlasting av brukermodifikasjoner er på vei.

Vi har kontaktet Valve for en kommentar til saken, men vi venter fortsatt på svar. Vi oppdaterer saken hvis vi hører noe.

Forrige måned ble Epic tatt i å spionere på brukerne:
Selskapet skyldte på hastverk »

(Kilde: TweakTown)

Les også
Epic Games Store gir bort 6 spill denne uka
Les også
Samler alle spillene dine på ett sted
Les også
Borderlands 3 dropper Steam, skal selges eksklusivt i Epic Store
Les også
Google lanserer spillstrømmetjeneste kalt Stadia
Les også
Nå får Steam-konkurrenten en haug etterlengtede funksjoner
Les også
Epic Games vil ta opp kampen med Steam og gjengen
annonse