Nyhet

Ultimate Ears lanserer Wonderboom 2

Oppfølgeren til en av de beste bluetooth-høyttalerne på markedet.

For omtrent to år gjennomførte vi en stor test av små bluetooth-høyttalere, og Ultimate Ears Wonderboom kom seirende ut. Nå har Ultimate Ears sluppet oppfølgeren, helt enkelt kalt Wonderboom 2.

Blant høydepunktene finner vi bedre lyd, lengre batterilevetid og støtte for «ekte» stereoparing.

Samme design som før

Tråden på toppen har fått en gummiforsterkelse, men ellers er Wonderboom 2 nesten identisk med forgjengeren.

Utseendemessig er det ikke mye som skiller Wonderboom 2 fra originalen, bortsett fra et litt annet design på løkken du kan henge den opp etter, og litt tydeligere knapper på toppen. På innsiden har det imidlertid skjedd en ting eller to.

Batteritiden er nå oppgit til 13 timer, opp fra 10 i originalen.

Titter man på undersiden av Wonderboom 2 har det også dukket opp en ny knapp som aktiverer utendørsmodus. I praksis endrer den lydinnstillingene til å tilpasse seg et utendørsområde hvor det er færre flater for bassen å resonnere med. Med andre ord vil trolig utendørsknappen føre til mer dundrende bass enn den vanligvis har.

Stereolyd

Wonderboom 2 kommer i fire forskjellige farger.

En hendig ny funksjon den nye høyttaleren kommer med er støtten for ekte stereoparing. Originalen kunne også kobles til andre Wonderboom-høyttalere, men det førte bare til at det var to monohøyttalere som spilte av samme lyd.

Har du to Wonderboom 2-høyttalere kan de imidlertid splitte lydsignalet mellom seg, hvor de kan levere venstre- og høyre lydkanal separat.

Flyter i vannet

Akkurat som originalen er høyttaleren relativt vanntett, sertifisert til IP67 (sjekk vår guide for å forstå hva IP-sertifiseringene betyr), og i tillegg kan den flyte.

Sistnevnte er definitivt mest ment som en måte å redde høyttaleren på, da lydavspillingen blir tungt forringet når den skvulper rundt i vannet. Men litt moro er det likevel.

Ultimate Eears Wonderboom 2 kommer snart i butikkene til en pris på 999 kroner – altså det samme som den originale kostet da den kom i butikkene for to år siden. Den vanlige Wonderboom har nå falt i pris til 630 kroner. Vi hanker inn den nye modellen til test for å se om oppgraderingen forsvarer den høyere prisen.

annonse