Til hovedinnhold

Telenor skrur opp forsikringsprisen

Begrunnes med dyrere reparasjoner.

Finn Jarle Kvalheim

Mobilene våre blir stadig dyrere å kjøpe, og reparasjonsprisene stiger omtrent like raskt. Nå stiger også kostnadene for deg som har Telenors Swap Pluss-forsikring. Månedsprisen øker fra 59 til 79 kroner i måneden, ifølge Dinside.no.

Også egenandelen på forsikringen øker, og her går prisen fra 500 til 1000 kroner per skadetilfelle. På den positive siden kan du nå kjøpe nær hvilken som helst telefon og forvente full dekning.

Ingen forsikring? Det er mulig å reparere mobilen selv. Finn ut hvordan i våre reparasjonsguider »

Dekker dyrere mobiler

Tidligere stoppet dekningen ved 12 000 kroner, mens den nå går helt opp til 18 000 kroner. Dermed omfattes alt fra Apples heftigste topptelefoner til en del spesialmodeller i markedet, så som Huaweis Porsche Design-varianter i Mate-serien.

Telenor viser til prisøkninger for både telefoner og reparasjoner som årsak til endringene.

Hos Telia ser det foreløpig ikke ut til å være endringer på gang i deres Svitsj Plussforsikring. Den koster 59 kroner og har en egenandel som starter på 500 kroner, slik Telenors har hatt. Telia oppgir ingen øvre prisgrense for telefonen i sine vilkår.

Test av Swap mot Svitsj: Styr unna »

Prisen står i ro for de vanlige forsikringene

Det hører med til historien at både Telia og Telenor har et utvalg mobilforsikringer som selges utenom Swap og Svitsj-løsningene. Der tar Telenor maksimalt 159 kroner i måneden mot Telias 169 kroner i måneden.

Telenors forsikring endrer vilkår på lik linje med Swap Plussforsikringen, men prisen forblir den samme, får vi opplyst fra Anders Krokan, kommunikasjonssjef i Telenor Norge.

Dermed øker både prisområdet for mobilene som dekkes og egenandelen.

Telias pressekontakt Ellen Scheen opplyser at det ikke er gjort noen endringer i deres Svitsj Plussforsikring.

Les også: Verkstedene for deg som trenger øyeblikkelig mobilhjelp »

Mer om
annonse