Til hovedinnhold

– Tesla skal levere 3000 Model 3 i uka til Europa

Frederic J. Brown/AFP/NTB scanpix
Stein Jarle Olsen

Tesla varslet nylig at de første Model 3-bilene til norske kunder ville dukke opp i februar, og nå har vi muligens et bedre bilde av hvilken leveringstakt Tesla ser for seg i Europa.

Belgiske Focus WTV melder nemlig at bilhåndteringsselskapet International Car Operators (ICO) i Zeebrugge i Belgia venter 3000 biler i uka fra og med februar.

Vil ferdigstille bilene i Belgia

– Bilene sendes til Europa fra fabrikken i San Francisco via International Car Operators i Zeebrugge. Den nye trafikken vil føre til over hundre nye jobber i ferdigstillingssenteret. Der skal Teslaene gjennom en siste sjekk og ekstrautstyr legges til før de sendes til bilforhandlerne. Selskapet investerer 2,5 millioner euro i den nye trafikken, melder Focus WTV, også gjengitt av Electrek.

Nettstedet har også sett på stillingsutlysningene til ICO, hvor de advarer mot at arbeidet med «begrenset montering» på bilene vil kunne være repetitivt, men at de likevel forventer høy kvalitet.

Andre oppgaver vil blant annet være vask, fjerning av beskyttelseslag og film, inspeksjon og vedlikehold, i tillegg til installasjon av tilbehør som radio, aircondition, sotede vinduer og liknende.

Første halvår 2019 for alle

Nylig kom det frem at Tesla tok sikte mot en produksjon på 7000 Model 3-biler i uka innen desember.

I Norge varslet Teslas norske kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland at alle som la inn bestilling på en Model 3 før nyttår, ville kunne forvente å få bil før utgangen av første halvår 2019. Hvis vi utgår fra at leveransene starter 1. februar, betyr det i tilfelle at Tesla skal levere minst 60 000 Model 3-biler til Europa før juni er slutt.

Foreløpig er det imidlertid bare Long Range-utgaven med firhjulstrekk og Performance-utgaven av Model 3 som er åpnet for bestilling av i Norge. Prisen starter på 464 020 kroner.

annonse