Tek.no

Nyhet

Apple Music har fått 50 millioner brukere på bare tre år

Spotify bør passe seg.

Apple
18 Mai 2018 15:42

Apple deler ikke regelmessig statistikk om sin musikkstrømmetjeneste Apple Music, men nå har vi imidlertid fått et tall fra offisielt hold som indikerer at tjenesten er i sterk vekst.

Toppsjef i Apple Tim Cook ble nylig intervjuet av Bloomberg og benyttet anledningen til å avsløre at Apple Music har nådd den runde milepælen på 50 millioner månedlige brukere – som vel å merke omfatter både betalende brukere og de som benytter seg av prøveperioden.

Tjenesten har dermed utvilsomt hatt en pen, total vekst siden oppstarten. Apple Music ble lansert i juni 2015, og den har dermed nådd 50 millioner brukere på ganske nøyaktig tre år.

170 millioner for hovedkonkurrenten

Apple Music ligger riktignok ennå et godt stykke bak hovedkonkurrenten Spotify, som i sine første kvartalstall som børsnotert selskap nylig kunngjorde en total brukermasse på 170 millioner. Spotify ble da også lansert i 2008 og har en god del års forsprang.

Spotify leder enn så lenge, men Apple Music er i ferd med å bli en farlig konkurrent.
Pixabay

Når det gjelder betalende brukere opplyste Apple i april at de hadde nådd 40 millioner abonnenter, som Variety rapporterte. De forrige, offisielle tallene er fra oktober i fjor, da Apple kunngjorde at de hadde nådd milepælen på 30 millioner abonnenter, som betyr at de har hentet inn rundt 10 millioner nye abonnenter det siste halvåret.

Apple Music har dermed hatt noenlunde samme veksttempo som Spotify. Sistnevnte meldte om 75 millioner betalende brukere i kvartalsrapporten sin i begynnelsen av mai. I januar meldte tjenesten om 70 millioner, som gir en økning på rundt fem millioner på tre måneder.

Mye ligger imidlertid til rette for at Apple Music vil ta innpå Spotify. I begynnelsen av februar rapporterte vi at Apple Music øker over dobbelt så raskt som hovedkonkurrenten Spotify på det store amerikanske markedet, og at tjenesten snart tar igjen Spotify i landet. Den månedlige økningen skal ha ligget på fem prosent den siste tiden, mens Spotify kun har ligget på to prosents månedlig økning.

Apple Music er dessuten nå tilgjengelig i 115 land og kommer forhåndsinstallert på alle iOS-enheter. Til sammenligning er Spotify ennå kun tilgjengelig i 65 land, ifølge tjenesten selv.

Mange Spotify-brukere jukser seg til premiumutgaven av tjenesten »

Les også
Spotify har fått 40 prosent flere abonnenter
Les også
Nå er YouTubes Spotify-konkurrent lansert i Norge
Les også
Nå blir gratis-Spotify en god del bedre å bruke
Les også
Apple Music vokser kraftig
Les også
Spotify slår ned på musikkpirater – truer med å stenge kontoen
annonse

Les også