Hevder Renault vil lansere ny Zoe med større batteri og hurtiglading

Renault skal lansere en ny versjon av elbilen Zoe senere i år, melder franske L'Argus.

Bilen skal ifølge nettstedet, som har bilder av bilen i kamuflasje, få en lett designoppdatering, hovedsaklig i fronten. Det nye designet skal være inspirert av e-Sport-konseptet fra 2017.

Motoren på 108 hestekrefter vil bestå, men Renault vil også lansere en ny og kraftigere motor på 130 hestekrefter.

Større batteri

Batteristørrelsen er ikke spesifisert, men rekkevidden vil øke til rundt 400 kilometer etter den europeiske WLTP-standarden, ifølge L'Argus.

Det er den samme rekkevidden som Renault opererer med etter NEDC-standarden i dag, men WLTP er en strengere test som gjør at reell rekkevidde nok vil øke en god del.

Da vi kjørte Renault Zoe i fine sommerforhold i fjor, opplevde vi rundt 300 kilometer rekkevidde i god motorveifart. Dagens modell har et batteri på 40 kWh.

Dagens Renault Zoe.

Hurtiglading

Zoe vil også beholde sin ombordlader på 22 kW, men Renault vil rette på det som kanskje er det største ankepunktet mot dagens Zoe, nemlig mangelen på hurtiglading.

Ifølge L'Argus vil nye Zoe støtte opptil 100 kW hurtiglading med CCS-standarden, og også komme med nye funksjoner som filholder og adaptiv cruisekontroll.

Den nye modellen skal i produksjon i andre kvartal i år, og lanseres endelig mot slutten av sommeren, melder nettstedet.

annonse