Tek.no

Nyhet

Den neste Super Mario-filmen kommer i 2022

Skal jobbe tett med skaperen for å forsikre at den blir god.

7 Nov 2018 08:02

De kjente Nintendo-spillfigurene Mario og Luigi skal bli filmstjerner. Det amerikanske nettstedet Variety har fått bekreftet at planene for en animert Super Mario Bros-film er igangsatt, ledet av filmselskapet Illumination. Premieren er dog langt unna: Foreløpig sikter de seg inn på 2022.

Skal jobbe tett med Mario-skaperen

Se traileren til Super Mario Brothers fra 1993.

Dette vil ikke være første gang de to rørleggerbrødrene blir filmatisert. I 1993 ble filmen Super Mario Brothers sluppet, og ble jevnt over slaktet av både kritikere og filmseere. Det kan argumenteres for at filmen var akkurat dårlig nok til at det nesten ble en kultfilm, men dårlig var den i hvert fall. Det sier Chirs Meledandri, produsent hos filmselskapet Illumination som skal lage den nye filmen, ikke skal skje denne gangen.

Meledandri sier at han tror årsaken til at den første filmen floppet så totalt var at de aldri involverte Mario-skaperen selv, Shigeru Miyamoto. Dét skal de gjøre denne gangen:

- Det er en historie i Hollywood at folk tror de vet bedre enn det skaperne bak verket gjør. Den feilen har jeg gjort før. Vi har planer om å involvere Miyamoto så tett vi bare kan, fortalte Meledandri til Variety.

Blir utfordrende

Meledandri, som også har jobbet med animasjonsfilmer som Despicable Me, sier det blir en utfordring å lage en Mario-film med skikkelig substans:

- Det er en ambisiøs jobb. Utfordringen er å ta noe som er så tynt i sin originale form, og finne dybde i historien, som ikke ødelegger det flere generasjoner elsker med Mario. Dette må vi også balansere for å gjøre at det føles organisk og til noe som kan bygge opp om en vanlig tre-akt-struktur.

Filmen har fått statusen «prioritert utvikling» og datoen er satt til 2022. Skuespillere, regissør og andre titler er fortsatt ikke kjent.

(Kilde: Variety)

Les også
Dr. Mario World er sluppet for mobil
annonse

Les også