Tek.no

Nyhet

Tesla får vinteroppdatering

Gjør det enklere å holde bilen varm.

Hanne Hattrem, VG
19 Des 2018 14:14

Tesla har begynt å rulle ut en ny oppdatering til bilene sine som vil gjøre det hakket lettere for nordmenn å overleve vinteren. I tillegg har de sluppet et par nye «easter eggs», samt et nytt Atarispill man kan spille med rattet.

Bedre varmestyring fra appen

Funksjonen de fleste trolig vil glede seg mest over er at man nå kan skru på, og av, setevarmere og rattvarme fra mobilappen. Tidligere kunne man bare justere klimakontrollen i bilen.

Dette har vært en etterspurt funksjon i lang tid, og Tesla-sjefen Elon Musk har sagt at det ville komme «snart». Nå var tiden altså inne.

En annen vintervennlig funksjon er muligheten til å la klimakontrollen i bilen stå på etter at du har forlatt den. Dette trekker naturligvis litt strøm fra bilen, så den vil automatisk skru av funksjonen hvis batterinivået synker under 20 prosent.

«Easter eggs» og spill

Tesla har lang tradisjon for å implementere ganske tullete funksjoner i bilene sine, og som vi allerede har skrevet om inkluderer den nye oppdateringen en prompe-app og en egen romantikk-modus.

Det vi derimot ikke visste var at oppdateringen også inkluderte en ny variant av Atarispillet Pole Position. Det er et gammelt racingspill som Tesla som Tesla har justert litt på, så i deres variant kjører man rundt på Mars i stedet for en vanlig racingbane.

Spillet styrer du ved å bruke rattet i bilen for å svinge, og bremsepedalen for å justere fart. De små knappene på rattet bruker man for å skifte gir.

Dette fungerer naturligvis bare når bilen er parkert og står stille.

Den nye oppdateringen rulles ut til Teslas biler fortløpende, og heter 2018.48.12.1. Mobilapp-oppdateringen heter 3.8.0, og skal også være tilgjengelig fortløpende.

Snart kommer Teslas «billigbil» til Europa:
– Tesla skal levere 3000 Model 3 i uka til Europa

Les også
Nå skal Tesla la deg bestille service med et par trykk i mobilappen
annonse