Til hovedinnhold

Spillerrekord for Steam i helgen - over 23 millioner samtidige spillere

Coronaviruset har ført til at stadig flere rundt om i verden holder seg hjemme. Og mange av oss som holder oss hjemme ser ut til å bruke tiden på spilling. PC-spillplattformen Steam har nemlig slått nye rekorder tre helger på rad, med stadig økende spillerantall.

På søndag, rundt klokka fem på ettermiddagen, hadde spillplattformen 23.436.186 samtidige spillere. Aldri før har så mange spilt via plattformen samtidig.

Counter Strike mest populært

Det mest populære spillet på Steam i helgen var den gamle 2012-klassikeren Counter-Strike: Global Offensive, med over én million spillere. Neste spill på listen er enda spiller-mot-spiller-tittel, nemlig Dota 2.

Det hadde nesten 750.000 samtidige spillere i helgen, etterfulgt av PUBG med 560.000 aktive spillere. Deretter kom Grand Theft Auto V og Tom Clancy’s Rainbow Six Siege.

Tredje helgen på rad

Steam har slått rekorden sin for samtidige spillere tre helger på rad nå. Den 15. mars bikket tjenesten 20 millioner samtidige spillere, men i forrige uke toppet re rekorden igjen med 22 millioner spillere.

Denne helgen slo de altså rekorden igjen, med over 23 millioner spillere. Frem til denne måneden var rekorden på 18,8 millioner, som ble satt 2. februar. Det var akkurat før Super Bowl gikk av stabelen i USA, noe som kan ha hatt en innvirkning på tallene.

annonse