Nyhet

Minnekort tåler 24 timer i vann

Samsung lanserer SD-kort som skal tåle 24 timer i vann.

Elektronikkprodusenten Samsung har laget en ny versjon av sin "Plus"-serie, som består av minnekort som skal tåle litt ekstra påkjenning. Samsung startet å lage "Plus"-serien i 2009, da de slapp sin M110 Solid mobiltelefon som var deres svar på trenden med støtsikre og vannavstøtende arbeidsmobiler.

Les også: Sandisk Extreme Pro som SDHC

Den gangen kom "Plus"-serien i de mest kjente minnekortformatene, som MicroSD, SD og Compact Flash. Versjonene som blir lansert i Korea i disse dager er imidlertid bare MicroSDHC og SDHC, men skal i tillegg til å være "uknuselige" også være vanntette. Samsung garanterer at kortene skal overleve 24 timer i vann, om du skulle være uheldig å miste kameraet ditt i det våte element.

Les også: Kjappe SDHC-minnekort fra Toshiba

Spørsmålet er om man trenger et vanntett minnekort, da helt normale minnekort som oftest har ganske god værtettning fra før. Akam gjennomførte en test av både normale og ekstra robuste minnekort i 2008, og alle kortene overlevde blant annet 15 minutter i kokende vann, en runde i vaskemaskinen på 90 grader med såpe og en natt i fryseren som isklump. Du kan lese vår test av minnekort her.

Les også: Akam mishandler minnekort

Så langt har Samsung bare annonsert en lansering av kortene i Korea, så når de kommer til Norge vites ikke. I mellomtiden får man heller vurdere vanlige minnekort, som altså skal holde til normalt bruk og vel så det.

Kilde: en.akiahabaranews.com

Les også
Hva slags minnekort trenger du?
Les også
Fem sikre minnepinnetips
Les også
Nå er Blu-ray XXL klart
Les også
Denne platen lagrer dine data i 1000 år
Les også
Reddet bilder fra kamera som hadde ligget fire år i havet
Les også
Lanserer minnekort med enorm kapasitet
Les også
Canon EOS 600D
Les også
Verdens minste systemkamera med søker
Les også
Med denne får du råd til store utskrifter
Les også
Ny tøffingmobil tåler det meste
Les også
Samsung B2710 Xcover
Les også
Disse kameraene koser seg i snøen
annonse