Nyhet

Verdens letteste ultrabook blir ny

Toshiba slipper sin Z930.

Over det siste året har PC-produsentene stadig forsøkt overgå hverandre i å snekre sammen de letteste og tynneste bærbare datamaskinene – og det er selvfølgelig ultrabook-satsingen som har skylda. Med Intels nye prosessorarkitektur "Ivy Bridge" har vi også fått et generasjonsskifte i denne typen bærbare.

Apple MacBook Air 13", Asus Zenbook Prime og Samsungs nye 9-serie er tre slike modeller vi allerede har sett på.

Men det er naturligvis flere produsenter som vil være med å leke, og blant disse finner vi Toshiba. Da de annonserte sin Z830-serie i september i fjor, ble den presentert som verdens letteste bærbare. Nå er etterfølgeren Z930 her, og denne har fått samme merkelapp.

Mye av det samme

Men Z930 er faktisk ikke lettere enn forgjengeren – med sine 1,12 kg er den "kun" like lett. Ellers har den også de samme målene, det vil si en maksimumhøyde på 1,6 cm. I tillegg ser den kliss lik ut, noe som får oss til å mistenke at Toshiba har tatt snarveien ved å kopiere Z830s magnesiumlegerte karosseri, og kun byttet ut innmaten.

Innvendig finner vi altså en Ivy Bridge-prosessor, hvor den integrerte Intel HD Graphics 4000 står for grafikkdelen. Minnemengden er på 4 GB, mens en SSD på 128 GB skal ta seg av lagringsbehovet. Skjermen har den sedvanlige oppløsningen på 1366 x 768 piksler.

Av tilkoblinger har Z930 en USB 3.0 og to USB 2.0-kontakter, HDMI, VGA, SD-kortleser og lyd inn/ut. Bluetooth, WiDi og 802.11b/g/n Wi-Fi står for de trådløse mulighetene.

Batteritiden er oppgitt til åtte timer.

Satellite og Portégé

Som forventet vil Z930 komme både for forbrukere og bedriftskunder, henholdsvis under Satellite- og Portégé-navnet. Den mest synlige forskjellen er skjermen.

Satellite får blank skjerm, men visstnok skal denne være mindre blank enn før. Portégé-modellene vil få matte skjermer. I tillegg er disse utstyrt med Windows Professional og fingeravtrykkslesere, TPM og andre teknologier som i hovedsak bedrifter vil dra nytte av.

En annen forskjell er at Satellite Z930 kan leveres med Intel Core i3- og i5-prosessorer, mens Portégé Z930 kan leveres med Intel Core i3-, i5- og i7-prosessorer.

Toshiba Satellite Z930 er tilgjengelig i skrivende stund, og har en prislapp på 8000 kroner.

Kilde: Pressemelding

Les også
Toshiba Satellite Z930: Lett og stillegående lekekamerat
Les også
Nå er det slutt for Netbook-en
Les også
De beste hjemme-PC-ene
Les også
Lenovo dytter ut to griselekre bærbare PC-er
Les også
Slik får du en ekstra time på PC-batteriet
Les også
Disse 10 bærbare PC-ene er hetest nå
Les også
Toshiba slipper gigantisk nettbrett
annonse