Tek.no

Nyhet

Færre sier de vil kjøpe iPhone

En fjerdedel av dagens Apple-kunder i Europa er usikre hva de velger neste gang.

Apple
Vegard Haugen
5 Nov 2012 06:15

Apple har hatt en ekstremt lojal kundemasse helt siden lanseringen av iPhone i 2007, men nå kan det se ut til at de er i ferd med å miste litt fotfeste både i USA og Europa. En ny undersøkelse som er gjort av Strategy Analytics viser at langt færre sier de tror de vil kjøpe en Apple-mobil neste gang, ifølge Comon.dk.

I Europa sier nå 75 prosent av iPhone-kundene at de "sannsynligvis" eller "helt sikker" vil kjøpe en iPhone igjen. Imidlertid svarte 88 prosent det samme i en tilsvarende undersøkelse for det europeiske markedet i 2011.

– Det er ingen tvil om at Apple fortsatt lykkes i å holde på sin eksisterende kundebase, samtidig som de lokker til seg nye kunder. Derimot har negativ omtale i pressen på grunn av det som oppfattes som mangel på innovasjon fra Apples side, betydd at at vi nå begynner å se antydninger til at selv veldig lojale kunder vurderer hvorvidt de skal kjøpe en ny iPhone som sin neste dings, sier Paul Brown, sjef for Strategy Analytics' brukeropplevelsesavdeling til BusinessWire.com.

Samtidig er det få som sier at de "definitivt ikke" eller "sannsynligvis ikke" vil kjøpe en iPhone neste gang. Undersøkelsen, som for øvrig heter iPhone Owner Loyalty Declines: Is Apple Losing its Innovation Edge? ,konkluderer med at flere av Apple-kundene nå er tilbøyelig til å prøve noe annet enn Apple.

Omtrent halvparten av Apples omsetning stammer fra salg av iPhone.

Også i USA

På hjemmebane står Apple enda sterkere enn i Europa. I fjor svarte hele 93 prosent av kundene at de sikkert ville velge dem neste gang de skulle kjøpe mobiltelefon. I år har tallet falt til 88 prosent.

Disse tallene er ifølge Comon.dk fortsatt er veldig høye sammenlignet med andre mobilprodusenter, uten at de nevner hva slags kundelojalitet for eksempel Samsung eller Nokia har.

Les også: Markedet lunkent til iPhone 5-lansering

(Kilder: BusinessWire.com, Comon.dk)

Les også
Hva pønsker Apple på nå?
Les også
Her er årets beste mobil
Les også
– Salget av iPhone 5 er historisk godt
Les også
iPhone 5: iPhone 5: Tynnere, raskere, lettere og større
Les også
– Skuffet over iPhone-salg
annonse

Les også