Til hovedinnhold
NyhetNy versjon av "fattigmanns-Photoshop"

Ny GIMP lansert

Ligner stadig mer på Photoshop.

Utviklerne bak GNU Image Manipulation Program, GIMP, har nå sluppet versjon 2.8 av det populære bilderedigeringsprogramvaren. I over tre og et halvt år har GIMP-laget jobbet med oppdateringen, og når den nå er rullet ut, kan den skilte med nytt utseende og flere nye funksjoner.

GIMP 2.8
Photoshop CS6

Les også: Adobe lanserer Photoshop CS6

GIMP har fått kritikk for å ha et forvirrende brukergrensesnitt. Det har de nå gjort noe med, når de i GIMP 2.8 har samlet alt i ett eneste stort vindu. Før bestod GIMP av en masse forskjellige vinduer som brukeren selv kunne administrere. Nå har du mulighet til å selv velge.

Les også: Norsk GIMP-utvikler fikk utviklingspris

GIMP har ofte blitt kalt gratisversjonen av Photoshop, og med 2.8-versjonen ligner brukergrensesnittet mer på storbroren enn noen gang før.

I tillegg støtter nå GIMP inndeling av lag i lag-grupper, og en mer avansert og dynamisk pensel. En annen nyhet er mulighet til å skrive tekst rett inn på lerretet.

Vil du vite mer om de nye funksjonene i GIMP 2.8? Gå over til GIMPs hjemmeside for fullstendig oversikt. Vi i Akam vil se nærmere på denne oppdateringen, og kommer tilbake med mer informasjon seinere.

annonse