Tek.no

Nyhet

Dette kan være de nye Nokia-mobilene

Kan ha blitt avslørt på Twitter.

4 Sept 2012 09:30

Det er stille før stormen i Nokia-leiren før denne ukas Nokia World, som i år blir viktigere enn noen gang for den finske mobilprodusenten. For at Nokia skal overleve, og Windows Phone for alvor starter jakten på Android og iOS, er det avgjørende å lansere en toppmodell som gir entusiastene hakeslepp.

Nokia nekter å kommentere dette, men på Twitter har det nylig dukket opp bilder av en 4,5-tommers "Nokia Lumia 920", omtalt som en spennende videreføring av dagens Nokia Lumia 900. Bildet virker imidlertid ekte nok. Den nye toppmodellen vil etter sigende få et superbra kamera, men ikke det samme som i kameramobilen Pure View 808, ifølge AllThingsD.com. Likevel kan det hende at Nokia klistrer på Pure View-merkelappen på Lumia 920 også.

Samtidig har Nokia lansert Nokia Purity Pro-hodetelefoner i friske farger, som i følge The Verge matcher fargene til Nokias Windows 8-mobiler.

4,3-tommer mellomklassemobil

Det har også dukket opp et bilde av en mobil som skal gå under navnet Nokia Lumia 820, en naturlig etterfølger til Lumia 800. En vesentlig forskjell skal være at Lumia 820 har vokst til en 4,3-tommer, mens forgjengeren "bare" var på 3,7 tommer.

En representant for Nokia på uttalte at de hadde "ingen kommentar til bransjerykter eller markedsspekulasjon", når vedkommende ble konfrontert med Twitter-bildene, ifølge All Things Digital.

Begge modellene vil etter alt å dømme kjøre det nye operativsystemet Windows Phone 8. Til tross for Nokias tette samarbeid med Microsoft var det likevel Samsung som var først ute med en WP8-mobil under årets IFA-messe i Berlin. Nokias motsvar lanseres 5. september i New York.

Les også: Her er verdens første Window 8-mobil

Kilder: E (@evleaks), AllThingsD.com, The Verge

Les også
Nokia lanserte Lumia 920
Les også
Her er de råeste smartmobilene
Les også
Prisen på Nokia-flopp halvert
Les også
Nokia 808 Pureview mot Galaxy S III og iPhone 4S
Les også
Nokia Lumia 900: Tidenes beste Windows-mobil
annonse