Til hovedinnhold

LGs nye TV styres med stemmen

Smart-TV-ene blir enda smartere med tokjernet prosessor på innsiden.

LG holder virkelig ingenting tilbake på den amerikanske forbrukerelektronikkmessen CES.

I tillegg til å lansere en drøss av nye TV-er, viser de også frem deres nyeste fjernkontroll med berøringsfølsom skjerm og talegjenkjenning.

Smartere, raskere, bedre

Toppmodellen LM960V kommer i tre ulike størrelser. Her er den heftigste størrelsen, på svimlende 84 tommer. Det bør være nok for de fleste stuer.

LG har tatt steget inn i 2012, og har satt fokuset på smartere TV-er med drøssevis av funksjoner du kanskje ikke visste du trengte. På CES-messen har de nok en gang satt fokuset på de såkalte "smart-TV-ene", som byr på mer enn bare vanlige TV-kanaler og HDMI-innganger.

For å kunne drive alle de nye funksjonene og programmene som vil dukke opp på LG-TV-ene, har det sør-koreanske selskapet utstyrt de to heftigste modellene med tokjernede prosessorer. Ifølge selskapet vil dette bli spesielt merkbart for brukere når de bytter mellom applikasjoner, som nå skal gå tre til fire ganger raskere enn på dagens smart-TV-er.

Raskere menyer med tokjernet prosessor

På programvaresiden vil TV-ene fra LG få et ansiktsløft, i form av Dashboard 2.0. Menyene skal ha blitt enklere, og man kan nå skreddersy sin egen hjem-skjerm, akkurat som man kjenner igjen fra brukergrensesnittet til dagens mobiltelefoner og nettbrett.

Den nye fjernkontrollen fra LG kan talestyres, slik at du aldri trenger å trykke på en eneste knapp.

I tillegg til et bedre brukergrensesnitt, lanserer LG også en oppdatert versjon av deres «Magic Remote», en fjernkontroll med flere lekre funksjoner. Magic Remote fungerer på mange måter som en Wii-kontroller, hvor du peker tuppen mot skjermen, og flytter "musepekeren" ved å sikte.

Den nye versjonen skal være mer nøyaktig enn fjorårets versjon, og har i tillegg fått en skrollefunksjon og muligheten til å styre funksjoner via talekontroll. Det skal gjøre det mulig å lese inn tekst i stedet for å bruke et skjermtastatur. Dermed ser det ut som de kom Apple i forkjøpet, som angivelig skal lansere en «iTV» i løpet av året, med stemmegjenkjenningstjenesten Siri innebygd.

Les også: – Apples første TV er rett rundt hjørnet

Lekker design

Når det kommer til selve maskinvaren til TV-ene, har LG en drøss av skjermer å vise frem. Den gjennomgående tanken skal være "stilrent design", og syltynne rammer med en tykkelse på bare én milimeter.

LG har samarbeidet med brilledesigneren Alain Mikli, og lanserer tre nye brillemodeller i 2012.

Toppmodellen, kalt LM960V, vil komme i tre størrelser: 47, 55 og kolossale 84 tommer. Sistnevne størrelse vil imidlertid ikke bli tilgjengelig før i andre halvdel av 2012, i motsetning til de andre modellene fra LG som skal komme i løpet av andre kvartal i år.

Nano-teknologi

Toppmodellen er utstyrt med en ny teknologi LG har valgt å kalle NANO full LED. LED-lamper er plassert over hele skjermens bakside, mens en tynn film (nano-film) blir lagt over, for å sørge for bedre spredning av lyset fra lampene. Ifølge LG gir dette et mykere og jevnere bilde, samtidlig som det har gjort det mulig for dem å lage enda tynnere skjermer.

TV-en er i tillegg utstyrt med med en tokjernet prosessor, for å gjøre navigering blant applikasjoner enda raskere.

I tillegg til LM860V har LG sluppet hele fem andre sett med LED-TV-er, hvorav alle vil komme med fire par 3D-briller, Magic Remote-fjernkontrollen og innebygd trådløst nett.

(Kilde: Pressemelding)

annonse