Tek.no

Nyhet

Netflix skal gi deg flere hundre timer 4K-innhold i år

Og samtidig vil noen få serier få HDR-støtte.

Netflix
Ole Henrik Johansen
29 Feb 2016 15:32

Selv om det er rundt er par år siden vi fikk de første 4K-TV-ene, har det ikke vært spesielt mye innhold å se på i den høye oppløsningen. Nå skrur imidlertid strømmetjenesten Netflix opp kranen sin, melder CNBC.

Den amerikanske giganten var tidlig ute med å tilby noen få serier i 4K-oppløsning, men nå skal det altså bli andre boller. Samtidig vil også den rykende ferske HDR-teknologien finne veien til noen av de kommende seriene.

Rundt 600 timer med 4K

Målet til strømmetjenesten er å kunne by på hele 600 timer med 4K-innhold innen året er omme. Det betyr altså en kraftig oppjustering fra dagens nivå, og samtidig vil noen få serier serveres med HDR-støtte.

Det er først og fremst seriene Marco Polo og Daredevil som får bedre farger og kontrast. Sistnevnte er ventet å komme allerede neste måned, mens du må vente frem til sommeren før du får de første oppgraderte episodene av Marco Polo.

Dog sier ikke selskapet noe spesifikt om når HDR-støtten er på plass, annet enn at det kommer «senere i år». Hvilket betyr at Daredevil neppe har funksjonen klar når den slippes innen noen uker.

Skal du kunne se innhold i HDR, må TV-en din ha støtte for den nye HVEC-kodeken. Samtidig må skjermen naturligvis kunne vise et brede fargespekter og klare inntil 1000 nits med lysstyrke.

Langt fra samme fokus på VR

Netflix har dog flere baller i luften. Blant annet har de en app som kan brukes sammen med Samsungs nye VR-briller eller Oculus Rift. Likevel ser det ikke ut til at denne sjangeren blir viet like mye oppmerksomhet de kommende månedene.

– Vi ser ingen umiddelbare muligheter i nær fremtid for Netflix og VR, forklarer Chris Jaffe i Netflix til CNBC.

Dagens løsning lar deg se innholdet til Netflix via de virtuelle brillene til Samsung og Oculus, men det du får servert er ikke 360 graders innhold. Her virker det som Netflix mener at selve plattformene må bedre seg før de setter alle kluter til.

En løsning er å lage din egen 360-film:
Vi har tatt en kikk på Samsungs nye spesialkamera »

(Kilde: CNBC)

Les også
Nå blir det enklere for Android-brukere å betale for Netflix
Les også
Disse seriene kan du snart se i HDR på Netflix
Les også
I flere år har de sagt «nei», men nå sier Netflix-sjefen at de kan vurdere offline-avspilling
Les også
Disse nye seriene og sesongene kan du se på Netflix i år
Les også
Glem 4K - snart får YouTube støtte for HDR
Les også
Amazons nye strømmeboks går i strupen på Apple TV
Les også
Netflix teller ned til Daredevil-lanseringen
Les også
4K koster mer enn HD på Netflix
annonse

Les også