Tek.no

Nyhet

Dette er vinnerne av årets Tek Awards

Se hvem som vant prisene for årets mobil, årets operatør og årets mobiltilbehør.

Varg Aamo/Teknisk Ukeblad Media
Stein Jarle Olsen
17 Nov 2016 12:15

Store deler av norsk telebransje var samlet på Fornebu for årets Tek-konferanse og Tek Awards onsdag, og det ble delt ut priser i ti forskjelige kategorier.

I år var det Apple som stakk av med tittelen Årets mobiltelefon. iPhone 7 Plus vant i konkurranse med lillebror iPhone 7, Samsung Galaxy S7 Edge, Huawei P9 Plus og Sony Xperia Z.

Vinnerne ble plukket ut av fagjuryer, og du kan lese mer om kriterier og jurysammensetning her.

Dette var alle vinnerne:

iPhone 7 Plus (t.h.) er årets mobiltelefon. Lillebror til venstre.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Årets mobiltelefon

Vinner: Apple iPhone 7 Plus

Juryens begrunnelse: «Vinneren av årets mobiltelefon er fra en produsent som liker å skille seg fra resten av markedet. I år tar produsenten et solid jafs av det som tidligere har vært unikt for telefoner fra konkurrentene. Telefonen har for eksempel stereohøyttalere, et ekstra zoomkamera som lar deg komme nærmere, og den tåler å bli senket i vann. Når den i tillegg har meget god ytelse og inngår i et omfattende økosystem med apper og tilbehør for alt mellom himmel og jord, er det ingen tvil.»

De øvrige nominerte: Apple iPhone 7, Samsung Galaxy S7 Edge, Huawei P9 Plus og Sony Xperia XZ.

Sony MDR-1000X.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Årets mobiltilbehør

Vinner: Sony MDR-1000X

Juryens begrunnelse: «Vinneren av årets mobiltilbehør er i en produktkategori med stor konkurranse, men hvor det er få produkter som virkelig skiller seg ut. Årets vinner er ett av mange produkter som dukker opp i kjølvannet av at Apple har fjernet den tradisjonelle hodetelefonutgangen. Her har produsenten klart å kombinere meget god lyd med en strålende støyreduksjon, faktisk så god at den overgår folkefavoritten på markedet.»

De øvrige nominerte: Bose QC35, Apple Watch Series 2, Bang & Olufsen BeoPlay A1 og Samsung Gear 360.

iPad Pro 9.7.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Årets nettbrett

Vinner: Apple iPad Pro 9,7

Juryens begrunnelse: «Salget av nettbrett har falt i takt med at mobiltelefonene har fått større skjermer. Men det slippes fortsatt mange interessante produkter på markedet, og årets nettbrett er et slikt. Nå om dagen er nettbrettkategorien delt mellom tradisjonelle nettbrett og hybridnettbrett – altså PC og nettbrett i ett. Men ønsker du deg det aller beste nettbrettet med lettfattelige mobilmenyer, voldsom lydopplevelse og flott skjerm er det dette nettbrettet du skal kjøpe.»

De øvrige nominerte: Microsoft Surface Pro 4, Huawei Mediapad M2 10, Huawei Matebook M3 og Lenovo Yoga Tab 3 Pro 10

Motorola Moto G4 Plus.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Årets beste mobilkjøp

Vinner: Motorola Moto G4 Plus

Juryens begrunnelse: «Forskjellene mellom de beste mobiltelefonene blir stadig mindre. Derfor er vi alltid på jakt etter telefoner som tydelig skiller seg ut. Vinneren av årets beste mobilkjøp er en sånn. Den koster under 2500 kroner og for de fleste praktiske formål oppfører den seg som en telefon som koster det dobbelte. Den har lynraske menyer og et knallbra kamera, og den tåler klassisk norsk uvær.»

De øvrige nominerte: Huawei Honor 8, iPhone SE, Huawei Honor 5X og LG K10.

Årets mobiloperatør

Vinner: Telia

Juryens begrunnelse: «Årets mobiltilbyder har investert tungt i mobilnett det siste året og har i praksis bidratt til at konkurrentene har gjort det samme, til glede for oss mobilbrukere. Selskapet har også gjort store oppkjøp de siste årene og bidratt til hardere konkurranse. Årets mobiltilbyder har vunnet det meste av tester det siste året.»

De øvrige nominerte: Telenor, Ice, Hello og Chili Mobil.

Lurer du på hvilken mobiloperatør du skal velge?
Prøv vår mobilkalkulator »

Årets privatforhandler

Vinner: Telenorbutikken Alta

Juryens begrunnelse: «Vinneren i kategorien Årets Privatforhandler har ikke mange årene på beina, men i de årene de har hatt, har de levert på toppnivå! De ansatte leverer høye salgstall uansett tid på året. Her kan man ikke klage på dårlig vær og sesonger som påvirker salget. At kundeservice står i fokus er det heller ingen tvil om. Dette bevises med flere julegaver til butikkens ansatte fra fornøyde kunder. Det er ikke mange butikker i telebransjen som kan skilte med kunder som kommer kjørende i 2-4 timer, eller som må kjøre kolonner bak brøytebilen for å besøke nettopp denne butikken. Bak snøfokk, reinsdyr og lavvo finner vi årets privatforhandler 2017.»

De øvrige nominerte: Elkjøp Carl Berner, Elkjøp Lørenskog, Expert Strømmen, Lefdal Elektromarked Tiller, Spaceworld Soundgarden Trondheim Torg, Telenorbutikken Oslo City og Telia Byporten.

Årets bedriftsforhandler

Vinner: Nordialog Bergen

Juryens begrunnelse: «Vinneren i kategorien Årets Bedriftsforhandler er en forhandler som over tid har angrepet sitt marked på sin egen særegne måte. Her jobber det en gjeng med kreative sultne kremmere som er proppfulle av guts, energi, kretive idéer, samt at de har levert en solid bunnlinje over tid. Nøkkelen til suksess ligger bl.a. i at de jobber meget godt i team, og drar stor veksel på høy spesialisert kompetanse seg imellom, innenfor alle eksisterende og nye verdiøkende forretningsområder. De evner å ta den tverrfaglige kompetansen sin ut til kundene på en glimrende måte. De håndterer så vel landsdekkende storkunder, som mindre lokale bedrifter, og jakter hele tiden «new business». Så blant de Syv Fjell finner vi vinneren av Årets Bedriftsforhandler - Nordialog Bergen.»

De øvrige nominerte: Atea Øst, Imento, Nordialog Oslo, Nordialog Stavanger, Telering Apro, Telia Bedrift Hønefoss og Telia Bedriftssenter Skøyen.

Årets bredbåndstilbyder

Vinner: Altibox

Juryens begrunnelse: «Årets bredbåndstilbyder ligger an til å få nesten like mange fiberkunder som den største fiberutbyggeren i år. Hullet i bøtta er mindre enn hos konkurrentene. Derfor kan selskapet vise til størst vekst. Utbygging av et tredje transportnett for Norge, bidrar også til at Årets bredbåndstilbyder er: Altibox.»

De øvrige nominerte: Telenor, Get, Eidsiva Bredbånd, Broadnet og Nextgentel.

Årets distributør

Vinner: Brightstar

Juryens begrunnelse: «Prisen for Årets distributør går til et selskap som i en tid med stadig tøffere marginer evner å se muligheter og nye måter å distribuere mobiltelefoner på. De har også høy fokus på tilbehør og ikke minst en meget fremoverlent organisasjon som er i tett dialog med operatører og produsenter.»

De øvrige nominerte: Telefast og Tech Data.

Årets hederspris

Vinner: Tormod Hermansen.

annonse

Les også