Til hovedinnhold

– PC-en er død

Går samme vei som vakuumrørene, skrivemaskinene, vinylplatene, hevder IBM-veteran.

IBM markerte nylig 30-årsjubiléet for sin første PC-modell, og i den forbindelse har en av ingeniørene bak maskinen noe på hjertet.

Aldrende oppfinnelse

Mark Dean var en av 12 personer som var med å utvikle IBM 5150, som offisielt ble avduket 12. august 1981 i New York. Nå mener han at oppfinnelsen nærmer seg slutten på sin levetid.

Tar disse over?

– De er i ferd med å gå samme vei som vakuumrørene, skrivemaskinene, vinylplatene, CRT-skjermene og glødepærene, sa Dean til The Independent.

Det er først og fremst det tradisjonelle PC-designet kontrollert med mus og tastatur Dean har i tankene, et design som han mener holder på å bli utkonkurrert av de nye typene datamaskiner som nettbrett, smarttelefoner og så videre. Dean selv har konvertert til nettbrett.

I tillegg påpeker han at internett-arenaen stadig blir viktigere for folk flest, og i dette henseende gjør de stadig mer populære smarttelefonene og nettbrettene samme nytten.

Det er ingen tvil om at PC-har fått hard konkurranse, men likevel fremstår det muligens som noe søkt å spå dens undergang. Kanskje er det riktigere å si at den bare har tatt nye former. Hva mener du?

(Kilde: The Independent)

annonse