Til hovedinnhold

FotoKnudsen er reddet

Og det er alle kundenes bilder også.

Akam.no/iStock: 000018889118

Etter at FotoKnudsen gikk konkurs i forrige uke, har det vært tidvis usikkert hva som ville skje med bedriften, butikkene og de 500 000 000 bildene kundene har lagret hos dem.

Nå er det imidlertid klart at FotoKnudsen starter opp igjen, med mer eller mindre samme navn. Det vil si, det som starter opp igjen som FotoKnudsen Web er webshoppen, minnebanken med alle kundenes bilder, samt produksjonsfasilitetene i Fyllingsdalen i Bergen. FotoKnudsen Web vil bli drevet av Ole Bjørn Knudsen, som før, men nå vil hans to brødre Geir Ove Knudsen og John Knudsen bli med som styremedlemmer. De spytter i følge NRK også frisk kapital inn i selskapet.

Les også: FotoKnudsen er konkurs

Full produksjon
Allerede fra i dag av skal kundene sannsynligvis kunne bestille fotobøker og forstørrelser fra fotoknudsen.no, akkurat som før.
"Virksomheten starter opp så snart som mulig, og allerede mandag regner vi med at det er full produksjon igjen i vårt fotolaboratorium" heter det i pressemeldingen som Ole Bjørn Knudsen sendte til Akam.

Les også: Slik redder du bildene dine

EliteFoto overtar butikkene
Butikkene på sin side vil for det meste bli overtatt av EliteFoto. Dette gjelder de fleste butikkene, men ikke alle. Nøyaktig hvilke butikker det gjelder, og hvor mange, er ennå usikkert.

EliteFoto overtatt av nye eiere
At det er nettopp EliteFoto som kjøper butikkene fra FotoKnudsen er interessant, tatt i betraktning at de samme dag som FotoKnudsen begjærte seg selv konkurs ble kjøpt opp av Jotunfjell Partners AS, som fra før driver taxfree-butikker på diverse flyplasser. EliteFoto bestod før oppkjøpet av totalt 55 butikker over hele landet. FotoKnudsen hadde 24 butikker og totalt 232 ansatte.

EliteFoto var tidligere eid av Axel Johnson International, som våre ledere kanskje kjenner igjen som Fujifilm-impotør, og som igjen er eid av Fujifilm Sverige AB.

Les også: FotoKnudsen ønsker ny start

annonse