Til hovedinnhold

I morgen får vi se «nye» Facebook

Nyhetsstrømmen får seg en lenge etterlengtet overhaling.

Facebook, TechCrunch

Facebook er et sted der du kan følge med på hva som skjer i omgangskretsen din, få med deg nyheter, få tips til nyttige nettsteder og så videre. Nyhetsoppdateringen på forsiden av det sosiale nettverket har stort sett vært uforandret siden den først dukket opp, og har i tur og orden måtte se seg forbigått av endringer i Facebooks søk, brukerprofiler og app-plattform.

Nå skal nyhetsoppdateringen endelig få oppleve at forandring fryder, og Facebook inviterer derfor verden til å bivåne nyhetene i morgen under en pressekonferanse.

Nettstedet TechCrunch har derimot gravd og spurt hos kilder med innsideinformasjon, og kan allerede nå fortelle oss hva vi sannsynligvis har i vente. I deres artikkel kan du også se konseptbilder av hvordan den nye designen kan se ut.

Rotete nyhetsoppdatering

I dag er nyhetsstrømmen et eneste stort sammensurium av ulike typer oppdateringer, fra tradisjonelle statusoppdateringer og bildedelinger til nettsider som legger ut lenker til sakene sine.

Det går riktignok an å lage skreddersydde lister for hva du ønsker å se, og det finnes noen bortgjemte apper som lar deg ta et dypdykk i musikknyheter og så videre.

Disse funksjonene er imidlertid ikke spesielt sømløse og brukervennlige, og derfor mener Techchrunch at Facebook har tenkt til å dele opp nyhetsoppdateringen i ulike seksjoner, eller faner, slik at du lettere skal kunne finne noe av interesse.

Ulike faner

Ifølge TechCrunch skal altså nyhetsstrømmen bli delt opp i faner med ulikt innhold, som du kan bla fritt mellom. Én av kategoriene blir «Bilder», slik at du lett skal kunne se alle bilder som venner og kjente, samt sider du følger, har lagt ut på det sosiale nettstedet.

En annen fane blir «Musikk». Denne kommer til å vise hva dine kontakter lytter til på Spotify, i tillegg til nyheter, konsertinformasjon og annet fra artister og musikknettsteder du følger.

Andre potensielle faner inkluderer «Lenker» (eller «Nyheter»), «Videoer» og «Apper», men disse skal visstnok ikke være bekreftet ennå.

Mer oppslukende design

En annen viktig endring, mener TechCrunch, er det rent visuelle. Designen på nyhetsoppdateringen skal bli mer «oppslukende», og følgelig ha større bilder og et mer stilrent uttrykk.

Reklamer skal også bli større og bedre integrert i nyhetsstrømmen, slik at annonsørene blir fornøyde og får økt mulighet til å eksponere seg på nettstedet.

Det er fremdeles uvisst hvordan Facebook vil sette de nye forandringene ut i live, men det er mulig dette blir avslørt på morgendagens pressekonferanse.

Det sosiale nettverket ble nylig utsatt for en sikkerhetsglipp:
Hacker fikk tilgang til alle Facebook-kontoer »

(Kilder: TechCrunch via Gizmodo)

annonse