Til hovedinnhold

Kan denne testen gjette alderen din?

Harvard-forskerne mener de skal treffe blink.

En gruppe forskere ved Harvard som jobber med intelligente, interaktive systemer har lansert en rekke tester i det nettbaserte laboratoriet «Lab in the wild».

Her kan du få beregnet ting som din sosiale intelligens og hvor særegen din smak i nettsider egentlig er.

En av testene får en del oppmerksomhet på nett. Det dreier seg om et system som skal tippe hvor gammel du er basert på hvordan og hvor raskt du klarer å klikke på noen røde prikker.

Prikkene dukker opp på en hvit flate, og din oppgave er å klikke på dem så raskt som mulig. Testen analyser blant annet reaksjonsmønsteret ditt, hvordan og hvor raskt du beveger musepekeren og hvor lang tid det tar før du en prikk dukker opp til du klikker på den.

GANSKE NÆRE: Da Side3s journalist tok testen, ble alderen beregnet til 35 år. Alderen er 36.

Harvardforskerne hevder at dette er alt som skal til får nøyaktig stadfeste alderen din. Bak de enkle, røde prikkene ligger det imidlertid avansert logikk.

- For å gjette alderen din, ser vi på over 60 faktorer. Hurtighet er én faktor. Andre faktorer er hvor lang de ørsmå pausene folk tar når de beveger musepekeren, når du beveger pekeren raskest, formen på bevegelsene og mye annet, forklarer forskerne.

«Lab in the wild» er et prosjekt som gjør det mulig å bruke vanlige folk som «forsøkskaniner». Så langt har over 100.000 mennesker tatt de forskjellige testene på nettsiden.

TA TESTEN: Se om testen gjetter din alder her.

Du finner alle testene her.

- Ved å delta, bidrar du til forskning på menneskers likheter og forskjeller verden rundt når de bruker teknologi.

Ved å bygge opp en database håper Harvard-gruppen å kunne finne ut hvordan forskjellige kulturer mestrer teknologi og om kulturer som bruker PC ofte eldes på en annen måte.

Hva ble resultatet? Skriv gjerne inn alderen din og hva testen beregnet i kommentarfeltet nedenfor.

Mer om
annonse