Til hovedinnhold

– Vi tror dette vil bli det beste Android-nettbrettet

Xiaomis iPad-klone er først ut med Nvidias nye superbrikke, Tegra K1.

Det kinesiske selskapet Xiaomi prøver helt tydelig å bryne seg på Apple ved å døpe sitt nye 7,9-tommers Android-nettbrett MiPad. Ikke bare er størrelsen identisk med iPad mini; man trenger neppe å være Apple-fanboy for å anta at navnet er valgt for å ligne iPad.

Lei Jun, direktør og grunnlegger i Xiaomi.

Billig Android-brett

Men verken innmat eller eksteriør er det grunn til å kimse av. Og prisen er et spark i baken til nesten-navnebroren i vest. Den klokker inn på 1 499 yuan, rundt 1 300 kroner, eller 1 699 yuan for 16 GB-versjonen med WiFi.

Det er Foxconn Technology Group som skal produsere dem, samme konsern som lager iPad i Kina. Lei Jun, Xiaomis direktør og grunnlegger, er ikke beskjeden når han beskriver nettbrettet som er i salg fra neste måned av:

– Vi tror Xiaomi-nettbrettet vil være det beste Android-brettet som er i salg, sier han.

Ny Tegra-prosessor

Det er slett ikke sikkert Lei tar munnen for full, selv om det naturligvis må tester til for å avgjøre slikt.

Nettbrettet kan nemlig skryte av å være det første som benytter Nvidias nye 2,2 GHz «4+1-kjerners» Tegra K1-prosessor, som også har en grafikkprosessor med hele 192 kjerner.

Ellers har MiPad-en 2 GB arbeidsminne (RAM), kameraer med åtte og fem megapiksler, og lagringsplassen er på 16 og 64 GB. Lagringsplassen kan for øvrig økes med inntil 128 GB via microSD. Skjermen fra Sharp har en oppløsning på 2 048 x 1 536 piksler, og det betyr 324 punkter per tomme (iPad mini har 326). Om den får 3G- og/eller 4G-støtte, er foreløpig ikke bekreftet.

Fire år gammelt konsern

Xiaomi ble startet opp for bare fire år siden, men det er allerede verdsatt til ti millarder dollar, og har rukket å bli en av Kinas største elektronikkprodusenter. I tillegg til nettbrett, produserer konsernet TV-er, set-top-bokser, rutere og mobiltelefoner.

Les også: Apple, Samsung og ... Xiaomi?!

(Kilder: TechBloomberg.com, PhoneArena.com)

Mer om
annonse