Til hovedinnhold

Får Russland Tizen-telefonene først?

Lanseres i løpet av de kommende ukene, ifølge rykter.

Skjermbilde fra Samsung og Intels operativsystem, Tizen.Foto: Kipris.

Tizen er Samsung og Intels hjertebarn. Et nytt Linux-basert operativsystem, som med tiden skal inn i både mobiltelefoner og tilbehør. Nå hevder Wall Street Journal, og kildene deres, at en telefonlansering kan være bare uker unna.

Lanseres om få uker?

Avisens kilder mener dessuten å vite at telefonen er på vei til Russland. Kort tid senere skal den også være på vei mot India. Rykter fra slutten av april nevner også Brasil som mulig bestemmelsessted for en ny Tizen-basert telefon.

Samsung har allerede tyvstartet litt på Tizen-utrullingen, og kjøper den en av selskapets nyeste smartklokker, er det faktisk en Tizen-enhet du ender opp med på håndleddet. For telefoner ventes det imidlertid at Samsung ser godt utenom Europa og USA.

Den nye telefonen skal være av det heftige slaget, og tidligere rykter har pekt mot en telefon med omtrent lik innmat som Samsungs forrige toppmodell, Samsung Galaxy S4.

Utsatt i viktige markeder

Både japanske NTT DoCoMo, og franske Orange skal ha utsatt, eller kansellert, planer om å lansere Tizen-baserte telefoner.

Å se utenfor de aller mest etablerte markedene har blitt et kjent refreng for nye operativsystemer og spesiell maskinvare i det siste. Mozillas Firefox OS er først og fremst rettet mot markeder der prislappen styrer alt. Også Intels mobile Atom-prosessorer har først og fremst stått i telefoner rettet mot India, Brasil og Kina.

Les også: Her er Samsungs nye operativsystem

(Kilde: wsj.com via engadget.com)

annonse