Nyhet

Disney satser hardt på Blu-ray

Disney har stor tro på at Blu-ray er svaret på deres bekymringer

Få, om noen, er uenige om at en flatskjerm tar seg best ut når den er foret med høydefinisjons-materiale. Dette kan være en av grunnene til at DVD-salget har gått dårligere og dårligere den siste tiden.

Disney er skremt

Hver niende film som blir kjøpt eller leid i dag er av typen Blu-ray, og dette er et marked i vekst. Disney tror at det er høydefinisjonsmateriale som er fremtiden, men er skremt av dagens trender.

Det blir stadig mindre kjøp av nedlastbare filmer fra nettet, samtidig er tjenester som streamer serier og filmer gratis mer populære enn noen gang.

Det meste man kan se på nettet er ikke i nærheten samme kvalitet som man får fra en Blu-ray-plate, men kan lettere sammenliknes med DVD. Dersom folk ønsker å yte de nye HDTV-ene sine rettferdighet er det altså Blu-ray som gjelder, sier Thomas Staggs, økonomisjef for Walt Disney Co.

Seiglivet DVD

Det er derimot lite sannsynlig at DVD-ene forsvinner med det første. Når man med tiden får litt lavere priser på Blu-ray-filmer, mulighetene med det nye mediet blir bedre utnyttet og HD-signaler blir mer utbredt, vil nok det minkende DVD-salget føre til økt salg av Blu-ray.

Blu-ray er ikke fremtiden likevel?

Her i redaksjonen mener vi derimot at Blu-ray heller kan sees på som en kortvarig mellomstasjon før tjenester som digital-TV og internett konvergerer, HD-sendinger blir etter hvert standard, og distribusjonen av filmer kommer til å gå via denne samlede informasjonskanalen.

Vi ser en konvergens i eierskap i underholdningsindustrien, det ene selskapet eier det andre og på toppen sitter noen få aktører. Vi ser vi konvergens i overføringsteknologien, vi får TV, musikk og radio fra internett. Og vi ser konvergens i apparatene vi bruker, mobilen vår skal spille musikk, video og kunne surfe på nettet for eksempel.

Med all denne sammensmeltingen av informasjon, tror vi derfor at Blu-ray aldri kommer til å bli så stort som DVD har vært, og regner med at vår stadig mer digitaliserte hverdag nok sørger for det.

Var det noen som ropte Spotify for HD-video? Diskuter gjerne hvor fremtiden vil bringe oss i forumet, og hvordan de store studioene som Disney skal overleve når de ikke lenger får solgt verken DVD- eller Blu-ray-plater.

(Kilde: Videobusiness)

Les også
Nå kan du forhåndsbestille Extended Edition av Ringenes herre
Les også
Søtere blir det ikke
Les også
Alice i HD-land
Les også
Star Wars kommer på Blu-ray
Les også
Pioneers nye BD-spillere i salg
Les også
Blu-ray populært blant tyvene
Les også
Tolags BD-plater i salg
Les også
Året da HD DVD døde
Les også
Blu-ray og DVD på samme skive
Les også
Hjemmekino for folk flest
Les også
Ikke billigere Blu-ray-plater
Les også
Blu-ray i tre dimensjoner
annonse