Nyhet

Ny runde med LP til PC

Japanske Novac ga i fjor ut en kombinert LP- og kassettspiller som gjorde en i stand til å kopiere innhold fra disse formatene til PC-en. Nå lanserer de oppfølgeren.

NV-RP003U har fått noen oppgraderinger i forhold til sin eldre bror NV-CR001U – først og fremst tilføyelsen av kompatibilitet med SD/SDHC-minnekort, mens kassettspilleren ser ut til å være fjernet fra sist.

Andre tilkoblinger inkluderer muligheten til å lagre musikk på en ekstern USB-enhet og, ikke minst, muligheten til å kopiere direkte til PC via USB og en programvare med det vennlige navnet Record Mate LP. Dette programmet skal etter sigende gi økt fleksibilitet for hvordan man ønsker å lagre musikken, men uten at vi kjenner til detaljene.

Høyttalere inkludert

NV-RP003U passer til EP og LP, og kopierer til MP3, WMA og WAV, med valget mellom bitrater på 32, 64, 128, 192 og 320 på de to første formatene. Den kombinerte spilleren og opptakeren har også et par høyttalere festet til hver side som leverer en effekt på 4 Ω/3 W x 2, 250 mW.

Spilleren er støttet av Microsoft Windows XP, Windows Vista og Windows 7, og er 330 mm dyp, 2924 mm bred og 120 mm høy, samt veier 2,3 kg.

Rimelig pris

LP-til-PC-spilleren får en pris på 12 800 yen, eller i underkant av 900 kroner. Den skal slippes i Japan til neste uke, men den offisielle siden hevder at den ble sluppet for ett år siden, noe som må være en skrivefeil.

Nå er kanskje ikke musikk i MP3-format det foretrukne valget for vinylelskere, men denne type maskiner gjør en i stand til å høre på sin favorittmusikk via en MP3-spiller mens man er på reise eller liknende. Slik fleksibilitet er uansett positivt for de som måtte ønske det.

(Kilder: Akihabaranews, Novac)

Les også
Ta opp lyden med Olympus LS-7
Les også
Iriver avslører sin nye DAP
Les også
Med plass til 6000 CD-er
Les også
Stilig og retro boombox
Les også
Fra LP og kassett til PC
annonse