Tek.no

Nyhet

Microsoft: Xbox-spill kan komme til Playstation og Switch

Double Fine
Anders Brattensborg Smedsrud

Xbox-sjef Matt Booty overrasket nylig alle da han i et intervju under Game Informer Show (video) avslørte at Microsoft ikke er fremmede for å slippe egne spill til konkurrentenes konsoller i fremtiden:

– Spørsmålet bør være mindre binært enn «burde spillet komme til Switch eller burde det komme til Playstation», og mer likt «Gir det mening for serien», er det et spill som kan nyte godt av nettverkeffekten av å være til tilgjengelig på en haug av plattformer?, uttalte han blant annet.

Vil endre årelang strategi

Om Microsoft virkelig setter denne strategien ut i live vil det endre hele praksisen med å låse egenutviklede titler til sine konsoller, som bransjen har fulgt slavisk de siste tiårene. Eksklusive titler både har vært og er fortsatt en av hovedforskjellene mellom særlig Xbox One og Sonys Playstation 4.

Imidlertid er ikke utspillet fra Microsoft så overraskende som det kunne ha vært. Microsoft har nemlig myket kraftig opp på eksklusivitet-jaget de siste årene, der de blant annet har sluppet flere tidligere Xbox-eksklusive serier til Windows 10-maskiner. Eksempler på dette er Forza-serien eller kommende Gears 5, og på mange måter har de tatt det så langt at det er relativt få grunner til å kjøpe en Xbox dersom du allerede har en Window 10-PC du kan spille på.

Så gjenstår det likevel å se hvor stor endring uttalelsene til Xbox-toppen vil føre til i praksis. Booty tar nemlig rikelig med forbehold, for det er slettes ikke slik at selskapet vil slippe sine mest dyrebare titler løs hos konkurrentene.

Usannsynlig med Forza eller Halo til Playstation

Halo-serien blir neppe å se hos konkurrentene med det første...
343 industries

For eksempel anser han det som svært usannsynlig at Forza eller Halo slippes utenfor Xbox-økosystemet (som innbefatter Microsofts Windows 10).

...og heller ikke Forza-serien, skal vi tro Xbox-sjef Booty.
Playground Games

Booty påpeker imidlertid at Double Fine, studioet bak det kommende Psychonauts 2 som Microsoft nylig kjøpte, vil komme til Playstation 4 og at nye spill de utvikler også kan dukke opp hos Sonys eller Nintendos konsoll i fremtiden dersom det er noe studioet ønsker.

Nylig kjøpte Microsoft også spillstudioet Obsidian, som får lansere sitt «The Outer Worlds» til både Playstation 4 og Switch i tillegg til Xbox, ettersom dette allerede var påbegynt. Om dette noen gang får en oppfølger blir den nok imidlertid kun å se hos Microsofts egne konsoller, erkjenner han likevel til slutt.

Til tross for disse ikke ubetydelige forbeholdene ser man likevel andre takter fra Microsoft enn fra Sony og Nintendo, som på sin side tviholder på egne eksklusive titler som God of War og Grand Turismo, eller i sistnevntes stall: Super Mario og Zelda.

Se oversikten:
Enorme summer å spare på få måneder gamle spill »

(Kilde: Digital Trends)

Les også
Nintendo slipper ny Switch-versjon med bedre batterilevetid
Les også
Nintendo Switch Lite er lansert, og vil koste mye mindre enn originalen
Les også
Dette vet vi: Playstation 5 vs. Xbox Series X
Les også
Microsoft lanserer heldigital versjon av Xbox One S
annonse