Nyhet

Nå er leveringstiden på Tesla Model 3 nede i én til tre måneder

Bare ikke for den billigste varianten.

Elon Musk meldte nylig at Tesla var på vei ut av «produksjonshelvetet» som var opptrappingen av Model 3-produksjonen, og det får innvirkning også på leveringstidene – i alle fall i USA.

Den bakhjulsdrevne utgaven med én motor og den store batteripakken (til 49 000 dollar) er nå nede i én til tre måneders leveringstid, melder Electrek, som viser til Teslas nettsted.

Det samme gjelder «Performance»-utgaven av bilen, mens modellen med lang rekkevidde og to motorer nå har fått en estimert leveringstid på to-fire måneder for nye ordrer.

Andre gang på kort tid

Det innebærer nok en massiv fremskynding av leveringstidene. Senest i slutten av mai var Tesla ute med den forrige nedkuttingen. Da ble leveringstidene kuttet fra 12-18 måneder for alle til mellom fire og seks og seks til 12 måneder for de ulike utgavene.

Den billigste utgaven, med den minste batteripakken og uten premiuminteriøret, har fortsatt en anslått leveringstid på seks til ni måneder, ifølge den amerikanske Tesla-nettsidens bestillingssystem.

Tesla nådde nylig en ukesproduksjon av Model 3 på 5000 biler. Da uttalte Musk at han så for seg at de kom til å være ute av produksjonshelvetet i løpet av en måneds tid, med 6000 biler i uka. Målet er nå 10000 i uka i midten av 2019, cirka et halvår etter den opprinnelige planen.

Estimert oppstart av leveringer til Norge er så vidt vi kjenner til fortsatt i starten av 2019.

Får kritikk

Tesla-sjefen er for øvrig i hardt vær denne uken, først og fremst for å ha kalt en av redningsmennene i Tham Luang-grotten i Thailand for «pedo» i en tweet i helgen.

I tillegg har han fått hard kritikk etter at det kom fram at han har donert penger til Protect The House, en støtteorganisasjon for det republikanske partiet i USA.

Musk responderte med at pengene han hadde donert til Protect The House bare var en brøkdel av det han har gitt til miljøorganisasjonen Sierra Club, og at det var et fornuftig beløp for å ivareta en «åpen dialog».

Les også
Tesla Model 3 kan også få gratis superlading
annonse