Til hovedinnhold

SteelSeries' nye spillmus har to sensorer og lar deg velge vekten selv

Rival 600 byr på spesielle egenskaper.

Mus med to sensorer er ennå sjelden vare, men nå har danske SteelSeries avduket en ny modelle med nettopp denne egenskapen. Nye Rival 600 skal gi deg det «neste nivået» innen presisjon, ifølge produsentens selv.

Rival 600 kommer med en vanlig, optisk hovedsensor og skilter i tillegg med en separat dybdesensor. Hensikten med den løsningen er å by på høyest mulig presisjon også når man løfter og flytter musen, slik man gjerne gjør når man spiller.

Løfteavstand på en halv millimeter

Dybdesensoren skal nemlig gi musen en ekstra lav løfteavstand på bare 0,5 millimeter. Løfteavstand vil si hvor høyt du må løfte musen før den slutter å spore bevegelsene, og jo lavere denne er, jo lettere er det å for eksempel holde siktet stabilt i skytespill når du flytter musen.

Med en løfteavstand på bare en halv millimeter vil markøren altså mer eller mindre stå på stedet hvil når du løfter musen, eller det er i alle fall det som er meningen. Om du av ulike grunner synes dette er for lavt kan avstanden økes til opptil 2 millimeter.

Åtte avtakbare vekter

Den andre nevneverdige egenskapen ved SteelSeries' nye mus er at den kommer med åtte vekter på 4 gram hver, som betyr at du har flere muligheter til å påvirke vekten selv. Vektene plasseres i to rader i musens lengderetning på hver side, slik at man kan justere vektfordelingen og balansen.

Av øvrige, tekniske spesifikasjoner har Rival 600 en optisk hovedsensor med en oppløsning på mellom 100-12 000 punkter per tomme, og en sporingshastighet på 350 tommer per sekund. Vekten på musen uten de avtakbare vektene ligger på 96 gram.

Rival 600 har dukket opp i noen norske nettbutikker til en pris på rundt 900 kroner, men det er usikkert akkurat når den blir tilgjengelig.

Mer interessert i skjermer? Denne spillskjermen fra MSI har en spesiell egenskap »

annonse