Tek.no

Nyhet

Stor interesse for Microsofts spesielle Xbox-kontroller

Nå kan den forhåndsbestilles.

14 Juni 2018 07:48

I midten av mai kunngjorde Microsoft at de har laget en spillkontroller ment for fysisk handikappede gamere, som sliter med å spille med selskapets vanlige Xbox-kontrollere.

Nå åpnes det opp for forhåndsbestilling av «Xbox adaptiv kontroller» i 21 land, og Norge er blant dem.

Utrolig tilpasningsvennlig

Bilde: Microsoft

En firkantet boks med et lite styrekryss og to gigantiske knapper ser kanskje ikke særlig brukervennlig ut, og det er heller ikke meningen. Hemmeligheten til Microsofts nye kontroller ligger i «ryggen», hvor det er 22 forskjellige 3,5 mm-kontakter – én for hver knapp på den tradisjonelle Xbox-kontrolleren. Her kan du koble til eksterne knapper, styrespaker og brytere, slik at du får et oppsett som passer deg.

Det gjør at spillere med den nye kontrolleren ikke trenger å være begrenset til å bare spille med to hender, men kan også inkludere knapper og brytere som kan styres med for eksempel føttene, skuldre, albuer eller knærne.

Via en trådløs tilkobling kan du også pare den nye kontrolleren med en tradisjonell Xbox-kontroller for «co-pilot»-modus, som lar en venn ta over styringen hvis man ønsker, eller bare bruke det som en vanlig kontroller.

En spesiell festeanordning på baksiden av kontrolleren gjør at den kan festes til det meste av standardkoblinger, slik at du for eksempel kan heve kontrolleren opp fra en skrivepult eller en stol.

Du kan se Microsofts video under:

– Starten på noe viktig

Norges Handikapforbunds Ungdom jubler de over de nye kontrollene fra Xbox.

Marianne Knudsen, nestleder i Norges Handikapforbund for Unge.
NHFU

– At en aktør som Microsoft samarbeider med funkisbevegelsen for å utvikle nye produkter synes vi er helt strålende. Dette fortjener de all skryt for, sier nestleder i NHFU Marianne Knudsen, til Tek.no.

– Videospill er en aktivitet som mange unge funksjonsnedsatte ikke har hatt mulighet til på prøve før nå. For oss er en innholdsrik fritid svært viktig, i tillegg til utdanning og yrkesliv. At Xbox nå kan brukes av alle viser at vi er på rett vei, og vi håper at flere aktører nå vil tilby universelt utformede produkter. Dette er starten på noe viktig, avslutter Knudsen.

Den nye kontrolleren kan som sagt forhåndsbestilles nå til en pris på 899 kroner – nesten dobbelt av hva deres vanlige kontrollere koster.

Microsofts nye konsoll gjør mye rett:
Xbox One X er markedets kraftigste spillkonsoll »

Les også
Racing-spillet for de som tror de hater bilspill
annonse

Les også