Til hovedinnhold

Ataris retrokonsoll vil støtte 4K og HDR

Og 60 bilder i sekundet.

Det er nesten et år siden Atari annonserte sin retrokonsoll VCS (tidligere kalt Ataribox), og 30. mai vil det endelig åpnes for forhåndsbestilling gjennom en folkefinansieringskampanje på IndieGogo.

Det er en betraktelig forsinkelse fra forrige melding, som var at den skulle kunne bestilles fra og med desember i fjor av.

Atari har også annonsert at de har gått sammen med AMD, som skal lage en spesialprodusert prosessor for VCS med Radeon-grafikk innebygget, og at VCS vil støtte både 4K-oppløsning, HDR med 60 bilder i sekundet.

Den vil ellers ha støtte både for innvendig og ekstern lagring, innebygget wifi, USB 3 og Bluetooth 5.

100 spill, strømming og moderne titler?

Systemet vil komme forhåndslastet med Atari Vault, som inneholder drøye 100 klassiske Atari-spill som Asteroids, Centipede og Missile Command, men utover det er det fortatt litt i det blå hva du ellers kan bruke konsollen til.

Atari har imidlertid varslet at den vil ha støtte blant annet for strømmetjenester, så det er tydelig ikke en like begrenset boks som Nintendos retrobokser i det siste har vært. Tidligere har de også sagt at den vil kjøre en Linux-variant.

Ifølge pressemeldingen til Atari vil konsollen også støtte «populære moderne titler», uten at noen foreløpig vet helt hva det innebærer.

Fra før har det vært varslet at du skal kunne spille Linux-spill kjøpt på «andre innholdsplattformer» – sannsynligvis først og fremst Steam – hvis disse er kompatible med maskinvaren og Linux-versjonen.

200 dollar

Atari planlegger å selge to versjoner av VCS - en samlerutgave med treimitasjonen i front, i tillegg til en «Onyx Edition» som bare er svart.

Formuleringen i pressemeldingen kan uansett tyde på at kontrollere – den klassiske joysticken eller en mer moderne kontroller – må kjøpes separat. Onyx Edition vil koste 200 dollar (drøye 1600 kroner) i løpet av forhåndsbestillingsperioden.

Etter at folkefinansieringskampanjen er fullført, forventer Atari å begynne å levere ut produktene i løpet av våren 2019.

annonse