Til hovedinnhold

Snart er ikke et eget grafikkort nødvendig på en AMD Ryzen-rigg

Etter å ha tatt det ganske så rolig i flere år, kom AMD virkelig susende tilbake på prosessorentusiastmarkedet i 2017. Det startet med Ryzen på vårparten, og med Threadripper på høsten sørget AMD for å holde trykket oppe året gjennom.

Nå ser det ut til at de vil presse konkurrenten Intel på pris og ytelse gjennom 2018 også. Det er klart at vi får neste generasjon Ryzen i april, men allerede om én måned får vi nye AMD-prosessorer på markedet.

Integrert grafikk er nemlig en av de tingene som har glimret med sitt fravær i Ryzen-familien, men fra 12. februar skal dette også være på plass i et par CPU-er ment for stasjonære datamaskiner.

Nå er det ikke de heftigste prosessorene som får grafikkdel integrert. Her snakker vi om en Ryzen 3 og Ryzen 5 som får Radeon RX Vega-grafikk – henholdsvis i form av Vega 8 og Vega 11 som har åtte og elleve «compute units».

Bilde: AMD

Sistnevnte finner vi altså i AMD Ryzen 5 2400G with Radeon RX Vega 11 Graphics. Ifølge AMD gir dette den beste spillytelsen du per dags dato får på en prosessor med integrert grafikk. Men da har de ikke testet mot den den nye Intel-prosessoren, som også har AMD RX Vega-grafikk.

Bilde: AMD

Lillebroren har fått betegnelsen AMD Ryzen 3 2200G with Radeon Vega 8 Graphics. Den har som AMD Ryzen 5 2400G en TDP på 65 watt og fire prosessorkjerner, men har lavere klokkefrekvens og mangler SMT (simultaneous multithreading).

Og så blir det nye saker i april da:
Vi loves høyere klokkehastigheter og oppdatert «Boost»-teknologi >>>

(Kilde: AMD)

annonse