Til hovedinnhold

Klager på iPhone Xs og Xs Max på grunn av dårlig dekning

Vi som har vært med en stund vet at det kommer klager etter enhver Apple-lansering.

Så når det nå – i hvert fall på den andre siden av Atlanterhavet – plukkes opp snakk om både dårlig 4G-dekning og WiFi-trøbbel for iPhone Xs og iPhone Xs Max, er det nesten bare til å regne med.

Nettverksblogg er ikke imponert

Har iPhone Xs et antenneproblem?

Noe som kan indikere at det ikke bare er visse enkelttilfeller som utgjør klagekoret er nettverksbloggen WiWawelength.

Denne gjengen skal ha målt at de to Xs-modellene sliter med sendestyrken, da denne i mange tilfeller måles til langt under «standarden» på 200 mW som mobilene i hvert fall burde klare.

Mistanken legger de på hvordan de fire antennene i mobiltelefonen er satt opp eller i mer eller mindre grad samarbeider. Dersom dette eventuelt er problemet, vil det bli spennende å se om en iOS-fiks kan ordne biffen.

Hvis det er det fysiske designet som har skylden, kan det bety større problemer for Apple. For i så fall har de ikke lært av sine tidligere feil.

Ikke første gang

Apple er vant til å få mye tyn kort tid etter lanseringer. I 2010 hadde vi «antennagate» med iPhone 4, hvor mobilen mistet dekning hvis du holdt den feil. I 2014 var det «bendgate» med iPhone 6 Plus, hvor flere klagde på at mobilen bøyde seg hvis de satt på den.

Så bare tiden vil vise om klagene iPhone Xs og iPhone Xs Max får på blant annet Twitter og Reddit – virkelig har problemer.

For her på berget har vi jo også testet begge de nye mobilene, og det helt uten å plukke opp noen spesielle problemer med dekningen eller noe særlig annet. Om enn med unntak av problemet med den høye prislappen.

Det kan dog ha noe å gjøre med at vi bruker et annet 4G-bånd her enn de gjør i USA.

Husker du?
Den gangen vi nedjusterte karakteren på iPhone 4 >>>

(Kilde: Neowin)

Les også
Slik ser iPhone Xs ut inni
Les også
Apple iPhone Xs Max: iPhone Xs Max er den beste og største iPhonen noensinne
Les også
iPhone Xs: iPhone Xs er akkurat så god som vi hadde håpet, men prisen er absurd
Les også
Dette er iPhone Xs og iPhone Xs Max
annonse