Denne dronen krever ingen øvelse å bruke

Kopierer håndbevegelsene, og den skal snart på markedet.

Droner begynner å bli ganske utbredt og dagligdags, men fremdeles har produktene en viss inngangsterskel for mange brukere. Nå melder blant andre Engadget om et nytt konsept som gjør droner mye enklere i bruk ved hjelp av bevegelseskontroll.

Konseptet heter MotionPilot og ble utviklet av studenter ved universitetet École polytechnique fédérale de Lausanne (EFPL) i Frankrike.

MotionPilot går ut på at kontrollen man bruker til å styre dronen inneholder bevegelsessensorer, slik at man kan kontrollere dronen ved å simpelthen bevege selve kontrollen. Dronen vil følge bevegelsene man gjør med kontrollen, noe som altså skal gjør dronestyringen langt mer intuitiv og brukervennlig.

Gir haptiske tilbakemeldinger

I tillegg til dette inneholder kontrollen såkalte haptiske motorer som vibrerer. Dette gjør det mulig for brukeren å «føle» hva dronen gjør, ved at kontrollen for eksempel avgir kraftige vibrasjoner mens dronen akselererer.

Selve kontrollen har form som en joystick med et fåtall knapper og kan også kommunisere med en mobilapplikasjon som kan brukes til å blant annet veksle mellom ulike flymoduser.

Det er ikke sikkert vi trenger å vente så lenge på å faktisk få prøve teknologien. Utviklerne er nemlig allerede i dialog med droneprodusenter om implementering av teknologien og har planer om en markedslansering allerede innen utgangen av inneværende år.

Produktet skal lanseres som en egen pakke bestående av en drone med mulighet for videoopptak i full HD, en kontroll og briller som gir deg et førstepersonsperspektiv mens du flyr. Flere opplysninger om produktet finner du på hjemmesiden, og under ser du en demonstrasjonsvideo.

På jakt etter kameradrone? Her er vår guide fra i høst »

Les også
Denne 4K-dronen skal være den mest intelligente på markedet
Les også
GoPro Karma vs norske Staaker: Blir det David mot Goliat?
Mer om
annonse