Til hovedinnhold

Windows Phone vokser i Storbritannia

Har nesten dobbelt så stor markedsandel som på samme tid i fjor.

Microsoft

Android og iOS har dominert totalt på mobilmarkedet de siste årene, og mange har hatt vanskelig for å se hvordan en tredje aktør i det hele tatt skal kunne klare å hevde seg. Tvilerne har også tvilt på Microsoft og deres Windows Phone-operativsystem.

Først nå begynner det så smått å hjelpe for den gamle teknologikjempen. I Russland har Windows Phone nå en markedsandel på 8,2 prosent – og det er like før de går forbi Apples iOS.

Nå melder analysebyrået Kantar Worldpanel at Windows Phone ligger enda bedre an i både Frankrike og England. I disse landende har Windows Phone henholdsvis en markedsandel på 9- og 8,6 prosent.

Ikke toppmodellene som selger

Strategidirektør Dominic Sunnebo i Kantar Worldpanel sier imidlertid at det ikke er toppmodeller som Nokia Lumia 925 eller fjorårets HTC 8X som driver salget. Heller er det snakk om mellomklasse- eller billigmobiler.

"Å selge store volumer med billige smartmobiler tror vi kan være en god måte å få Windows sett i hendene på potensielle kunders venner og familie, noe som vil overbevise dem om at det ikke er noen risiko i å velge dette operativsystemet. Folk flest er trend-følgere, ikke trend-settere, så Windows trenger å få så mange smartmobiler på markedet som mulig, og så fort som mulig," sier Sunnebo i en pressemelding

"Det er avgjørende for Windows å bli sett som et vanlig alternativ til Android eller iOS, i stedet for en nisjeplattform," sier han.

I USA har derimot markedsandelen til Windows Phone falt litt, fra 4,6 prosent ved forrige måling til 4,0 prosent i juni.

Les også: Apple taper terreng til Windows Phone i stort marked

(Kilder: Kantar Worldpanel)

annonse