Til hovedinnhold

Gir opp mobiltelefoner og nettbrett

1700 må gå i Texas Instruments. Nå kan prosessordivisjonen bli solgt.

Texas Instruments

Vi har tidligere rapportert om at Texas Instruments kan komme til å kutte ut produksjonen av systembrikker for mobiltelefoner og nettbrett, noe selskapet senere gikk ut og dementerte.

Nå viser det seg at Texas Instruments likevel kommer til å kutte kraftig ned på satsningen på systembrikker for mobile enheter.

I en pressemelding sier nå selskapet at de for å redusere kostnadene kommer til å si opp 1 700 ansatte, eller rundt 5 prosent av den totale arbeidsstokken.

Oppsigelsene er en del av en sparepakke på 450 millioner dollar, det vil si rundt 2,6 milliarder kroner.

Sterk konkurranse fra Samsung og Qualcomm

Innsparingen skal skje i divisjonen som produserer de såkalte OMAP-brikkene, en type såkalte "system-on-a-chip"-løsninger – det vil si elektroniske brikker som inneholder blant annet prosessor, grafikkprosessor og annen funksjonalitet som er sentral i en mobiltelefon eller et nettbrett.

Konkurransen i dette markedet har imidlertid vært knallhard de siste årene, og stadig flere mobilprodusenter har gått over til brikker fra Samsung eller Qualcomm – som nå dominerer. Apple har valgt å utvikle sine egne brikker.

Wall Street Journal spekulerer i om Texas Instruments kan komme til å selge hele OMAP-divisjonen, skriver Reuters.

– Et salg ville ha vært bedre enn omstrukturering, men omstrukturering er definitivt bedre enn ingenting, sier analytiker Stacy Rasgon i Sanford Bernstein.

I stedet for å konkurrere i markedet for mobiltelefoner og nettbrett, vil TI i tiden fremover heller konsentrere seg om markeder som ikke krever så store investeringer, som for eksempel brikker til bilbransjen eller til industrien. I disse markedene har produktene en lenger livssyklus, og dermed er ikke kravene til stadig fornying like store som i mobilbransjen. Texas Instruments nevner også det at store kunder i mobilbransjen i stadig større grad velger å utvikle sine egne brikker, som en grunn til at de nå ønsker å fokusere på andre områder.

Ifølge Reuters skal Amazon ha vært i forhandlinger om å kjøpe mobilbiten av OMAP.

(Kilder: pressemelding, Wall Street Journal og Reuters)

annonse