Nyhet

Denne pekeplaten er laget av tre – og koster over 1000 kroner

Oreé prøver å være noe helt for seg selv.

Det ser ut til at det finnes en liten nisje for datatilbehør laget av det heller uvanlige byggematerialet tre. Kickstarter har for eksempel presentert et Raspberry Pi-byggesett av tre, og for litt siden skrev vi om en fyr som bygger stilige trekabinetter.

De med en forkjærlighet for materialet får nå enda mer å velge mellom. Som nettstedet Tech Report skriver har et lite selskap ved navn Orée nettopp lansert en pekeplate av tre.

Foto: Orée

Ett stykke

Pekeplaten har fått navnet Orée Touch Slab og er pen liten sak laget av ett enkelt stykke tre, nærmere bestemt lønnetre eller valnøttre.

Dessverre foreligger det få tekniske detaljer om virkemåten til produktet, men det som er sikkert er at pekeplaten bruker Bluetooth og fungerer med både iOS, Windows 7 og Windows 8.

Videre støtter den ifølge produsenten både enkle og avanserte flerberøringskommandoer, og den kan forvandles til en talltastatur ved å legge over noe som ser ut som et stykke lær, som trolig kun er ment å angi posisjonen til de virtuelle talltastene.

Ganske kostbar

Ellers kan Orée opplyse om at pekeplaten er bygget av håndplukkede og meget erfarne håndverkere i byen Castelnaudary i det sørlige Frankrike, og av trematerialer som holder svært høy kvalitet.

Dette gjenspeiles nok også i prisen. Ifølge hjemmesiden vil produktet koste 150 euro, altså nesten 1200 kroner pluss frakt. Den kan forhåndbestilles nå og vil sendes ut til kunder fra 21. oktober.

Orée tilbyr for øvrig også et tastatur i tre, kalt Orée Board, til samme pris.

Det finnes også kabinetter av tre:
Sjekk disse lekre modellene »

(Kilder: Orée, Tech Report)

Les også
Sjekk denne lekre PC-en av tre
Les også
Nå kan du bygge din komplette Raspberry Pi-PC
Les også
Vil lage taster av tre til Mac
annonse