Tek.no

Nyhet

Lager knøttliten SSD til droner

Minnet skal tåle både ekstreme temperaturer og juling.

Apacer / Shutterstock
8 Aug 2014 13:35

Apacer er en av de største produsentene av SSD-er til industriell bruk, og de går nå nye veier ved å utvikle en knøttliten SSD som virkelig skal tåle juling. Selv om det skal være snakk om en skikkelig tøffing, er den lille lagringsenheten ikke stort større en tommelneglen din.

Bakgrunnen for Apacer nå velger å lansere den lille sjarmøren, er ifølge selskapet selv en økende etterspørsel etter lagringsplass som kan brukes i blant annet droner. Ved å få mer minne kan det for eksempel tas flere bilder før lagringsmediet ombord i de ubemannede flyene er fullt.

Må tåle en skikkelig støyt

Den nye SSD-en fra Apacer har fått navnet the μSDC-M Plus, og er altså meget liten av størrelse. Nærmere bestemt måler den kun 16 x 20 x 1,4 millimeter, altså mindre enn et norsk kronestykke.

Siden the μSDC-M Plus er utviklet med tanke på å kunne brukes av blant annet droner, må den også takle mye risting og varierende temperaturer. Her oppgir produsenten at μSDC-M Plus skal være kapabel til å fungere fra minus 40 grader og opp til en hete på 85 grader pluss.

Samtidig har den også støtte for produksjonsteknikken SMT, som betyr at enheten kan leveres til fabrikker på store spoler, og skytes ned på kretskort i en rasende fart.

Klemmer ut hyggelig hastigheter

En av grunnene til at Apacer klarer å samle hele 64 GB med lagringsplass på mini-SSD-en, er at selskapet bruker såkalt BGA156-pakketeknologi. Det betyr at alle komponentene, inkludert kontrolleren, er plassert på en og samme chip.

For å kunne ta unna for en eventuell bildestrøm fra kamera eller lignende, kan the μSDC-M Plus lese med en hastighet på opp mot 510 MB per sekund, hvilket selv i vanlige 2,5- tommers SSD-er er nokså solid.

Som grensesitt kan du etter alt å dømme bruke the μSDC-M Plus med vanlig SATA 3, hvilket betyr at selve tilkoblingen langt på vei må være like stor som selve SSD-en. Droner er flittig i bruk av det amerikanske militæret, men Apacer peker også på andre bruksområder. Blant annet kan slike droner brukes til å kontrollere oljeledninger, overvåkning av flytrafikk og andre kommersielle områder.

Prisen på the μSDC-M Plus er ikke kjent, men ifølge pressemeldinger er de første eksemplarene allerede på vei til test hos utvalgte kunder.

Vi er i gang med å ta livet av en haug SSD-er:
Her kan du lese del 1 av vårt nye SSD-maraton (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Denne kameradronen kan bli med over alt
Les også
Har bygget en fungerende SSD i Minecraft
Les også
Ny SSD lagrer data etter at strømmen har gått
Les også
Denne SSD-en er så kraftig at den må ha egen vifte
Les også
Hvordan kan du lagre bildene dine i 100 år?
annonse

Les også