Til hovedinnhold

Windows 7 ute av Microsoft-varmen

Er nå blitt for gammelt.

Microsoft

Den generelle støtten for Windows 7 er nå opphevet, og operativsystemet er over på forlenget kundestøtte. Dette gjelder hele serien med ulike Windows 7-produkter.

Selv om Windows 7 har rukket å være på markedet i over fem år er det fremdeles veldig populært. På sidene våre bruker 70 prosent av leserne et Microsoft Windows-basert operativsystem, resten kommer fra iOS, Linux og diverse mobile operativsystemer. Av disse 70 prosentene er rundt to tredjedeler Windows 7-brukere.

På spillplattformen Steam er trenden den samme. Nesten halvparten av brukerne sitter på Windows 7.

Fortsetter med rene sikkerhetsoppdateringer

Selv om den generelle støtten nå er over er det ingen grunn til å fortvile. Forlenget kundestøtte vil vare frem til 14. januar 2020, og selv om denne er noe redusert står du ikke helt alene, Microsoft gjør fremdeles en del ting for deg.

– Sikkerhetsoppdateringer fortsetter vi med til 15. januar 2020, forteller Kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge, Christine Korme. Det er standardstøtten som nå er stoppet opp.

Det innebærer at det ikke kommer noen flere feilrettinger, programoppdateringer eller tilsvarende. Du får heller ikke gratis støtte via de offisielle Microsoft-kanalene.

Det du ikke trenger å bekymre deg for er muligheten til å betale for støtte, enten det er per time eller per henvendelse. Dette vil fortsette.

Microsoft overstrømmes med tilbakemeldinger:
Dette er Windows 10-testerne misfornøyde med »

annonse