Til hovedinnhold

Mercedes-Benz drømmer om fremtidsbilen

Her ser du deres nye selvkjørende bilkonsept.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz er en av flere bilprodusenter som jobber med å utvikle selvkjørende biler. Fra før har de for eksempel vist frem denne selvkjørende lastebilen. På CES 2015 dukket deres nyeste konsept opp, en futuristisk luksusmodell kalt F015 Luxury in Motion. Det melder Engadget.

Sannsynligvis er de et godt stykke unna å lansere noe som helst i nærheten av denne spenstige bilen, men visjonen deres er unektelig spennende. Mercedes-Benz har nemlig lagt ut en video på på YouTube som viser hvordan de tenker seg at en selvkjørende bil skal kunne fungere.

For eksempel skal den kunne hente deg på bestilling via mobilen. Selve bilturen ser ut til å kunne bli ren avslapning og nytelse, med behagelige seter og touch-skjermer i dørene. Se selv:

Flere detaljer om konseptbilen finner du hos Mercedes-Benz.

Mange om beinet

Det er selvsagt mange som jobber iherdig med å lage selvkjørende eller førerløse biler om dagen. Google har kanskje fått mest oppmerksomhet for sin «forvokste lekebil», ettersom denne konseptbilen fungerer rimelig bra allerede.

Ellers har Audi satt hastighetsrekord for en førerløs bil, mens Volvo er i gang med å teste ut sine selvkjørende biler i Göteborg. Hyundai har dessuten videreutviklet sitt avanserte cruise-controlsystem til å bli nokså selvkjørende.

De tyske bilprodusentene vil satse mer på el-bil
Porsche, Audi og Mercedes-Benz blir Tesla-konkurrenter »

(Kilder: Mercedes-Benz via Engadget)

annonse