Til hovedinnhold

Nå skal Google rangere sikre nettsider høyere i søkeresultatene

Iverksetter nytt tiltak for å gjøre Internett tryggere.

Internett-sikkerhet er blitt en høyt prioritert sak for de fleste aktørene i IT-verdenen den siste tiden. Ikke minst gjelder dette Google, som blant annet har innført avanserte krypteringsløsninger for sin Gmail-tjeneste og ikke minst nylig opprettet en dedikert «elitegruppe» som skal få has på nettkriminaliteten.

Nå melder Google på bloggen sin at de slår et nytt slag for HTTPS i det pågående arbeidet med å gjøre Internett til en tryggere sted for de mange millioner av mennesker som bruker det hver eneste dag.

Plasserer HTTPS-sider høyere

Selskapet er nemlig nå i ferd med å teste ut en løsning der de tar med HTTPS-bruken som en faktor i algoritmen som bestemmer nettsidenes rangering i søkeresulatetene.

Det betyr med andre ord at nettsider som ikke bruker HTTPS-protokollen vil bli plassert lavere i søkemotoren enn nettsider som bruker standarden. Hensikten er altså å motivere eiere av nettsider til å adoptere standarden i mye større grad.

Ifølge Google har de ikke gjort HTTPS-bruken til en veldig betydningsfull faktor ennå, og visstnok er det kun rundt én prosent av globale søk som blir påvirket av det nye tiltaket. Dette er for å gi folk tid til å bytte til standarden.

Kan bli styrket senere

Selskapet opplyser imidlertid at det er godt mulig de styrker denne faktoren vesentlig over tid, slik at flest mulig oppmuntres til å bytte protokoll. Google sier ingenting om når dette eventuelt vil skje.

Google har for øvrig vært en stor fan av HTTPS-protokollen helt siden den ble lansert, og som vi meldte for en tid tilbake har selskapet gått over til å bruke HTTPS som standard for sin Gmail-tjeneste.

Google er også aktive i kampen mot barneporno:
Slik skanner selskapet Gmail-kontoer for slikt innhold »

annonse