Tek.no

Nyhet

Nordmenn sender SMS som aldri før

2014 ligger an til å bli rekordår, ifølge Telenor.

Sedlacek/Shutterstock.com
Eigil Knudsen
10 Des 2014 10:09

Det er ingen stor nyhet at nordmenn er glade i mobiltelefoner, noe som blant annet gjenspeiles av det faktum at stadig mer av netthandelen i Norge foretas fra mobilen, og ikke minst av det kontinuerlig økende SMS-volumet som oppleveres av leverandørene.

I en fersk pressemelding kunngjør Telenor nå at SMS-aktiviteten til selskapets kunder har nådd nye høyder, og at 2014 ligger an til å nå en ny, stor milepæl.

5 milliarder i 2014

Innen utgangen av inneværende år vil antallet sendte SMS-er nemlig trolig ha nådd hele 5 milliarder, ifølge Telenor. Allerede i slutten av november hadde nordmenn sendt 4,6 milliarder meldinger, og passerte dermed fjorårets rekordtall på 4,5 milliarder.

I 2014 registrerte selskapet også det aller høyeste månedsantallet noensinne, da det i løpet av oktober alene ble sendt 451 millioner meldinger. I november var tallet også høyt, med 433 millioner SMS-er.

Som en viktig årsak til det store volumet peker Telenor på at stadig flere bedrifter nå bruker SMS til å kommunisere med kunder.

– Bedriftsløsninger generer en voldsom vekst. Leveringssikkerhet, visshet om at meldingen blir lest, kostnadseffektivitet og at du kan nå alle kunder eller andre, er egenskaper som gjør at mange bedrifter satser på SMS-løsninger i sin kundedialog, sa leder for mobildivisjonen i Telenor Norge, Bjørn Ivar Moen, i pressemeldingen.

Brukes også av offentlig sektor

I tillegg har offentlig sektor i økende grad tatt i bruk SMS-løsninger, for eksempel ved at man nå kan sende SMS som et alternativ til å levere selvangivelsen og til å bestille helsetrygdkort.

Som Telenor peker på skjer den sterke veksten i SMS-bruk til tross for at det nå finnes en rekke andre meldingstjenester, slik som for eksempel Facebook Messenger og diverse andre applikasjoner. Den tradisjonelle SMS-løsningen ser med andre ord fremdeles ut til å bli foretrukket av nordmenn.

Telenor bygger nå et ekstremnett på Oslo Lufthavn: Slik foregår den prosessen (Ekstra) »

Les også
Se hvordan det nye ekstremnettet på Oslo Lufthavn bygges
Les også
Oslo Lufthavn skal få ekstremt mobilnett
annonse

Les også