Til hovedinnhold

Samsung med ny satsning på smartarmbånd

Simband måler dine vitale livstegn og mye mer.

shutterstock.com

Samsung utvider satsingen på helserelaterte produkter, melder The Verge. Den nye plattformen SAMI (Samsung Architecture Multimodal Interactions) skal samordne informasjon fra både nye og eksisterende ha-på-produkter.

Simband er navnet på aktivitetsarmbåndet som samler opp enorme mengder data om din helse og sender det videre til bearbeidelse hos Samsungs helseplattform.

Nye sensorer

Nye sensorer vil kunne måle alt fra blodsukkernivået til luftkvaliteten rundt deg, fortalte nestsjefen i Samsungs enhet for digital helse, Ram Fish, i et møte med pressen i San Francisco i forrige uke. Aktivitetsarmbåndet Simband er utstyrt med sensorer for blant annet puls og oksygennivå, men kan også modifiseres til å måle andre ting.

Imidlertid er det fortsatt en lang vei å gå før alt er på plass. Programvaren er ikke ferdig utviklet, flere av sensorene er ikke klare og batteriteknologien er ikke der den skal være ennå, forteller Samsung til The Verge.

Helsetrend

Vi har tidligere rapportert om at Microsoft kan ha en smartklokke på gang, hvor helse er i fokus. I dag starter Apples årlige utviklerkonferanse. Der ventes det at de også lanserer sin egen helseplattform, ifølge The Verge.

Samsung har selv sluppet flere helserelaterte produkter siden introduksjonen av applikasjonen «S Health» i 2012. Aktivitetsarmbåndene Gear og Gear Fit var koblet opp mot Samsungs smartmobiler. Denne gangen skal imidlertid plattformen deres også kunne kommunisere med andre produsenters enheter.

Elektronikkgiganten åpner nemlig økosystemet sitt ved at dine helsedata lastes opp til deres skylagringstjeneste fra det du måtte ha av enheter og applikasjoner. Informasjonen kan deretter lastes ned igjen til hvilke som helst av Samsungs partneres produkter.

Les også amobil.no sin test av Samsung Gear Fit »

(Kilde: theverge.com)

annonse