Nyhet

Apple lukter på TV-komponenter

– De vil snu markedet på hodet, ifølge analytiker.

At Apple planlegger å slippe en egenprodusent TV har vært diskutert helt siden i fjor høst. Ifølge biografien som ble skrevet om den nå avdøde Steve Jobs skal han ha sagt at han hadde "knukket koden", og ville revolusjonere TV-markedet. Nå forteller analytikeren Gene Munster ved Piper Jaffray til sine investorer at han har informasjon som gir ytterligere grunnlag for å tro at Apple vil lage en egen TV.

Vil investere i komponentprodusenter

– Jeg snakket nylig med en av de større produsentene av TV-komponenter, som sier de har blitt kontaktet av Apple. De skal ha vært interessert i hva TV-skjermene deres kunne gjøre, noe vi ser på ytterligere bevis for at Apple utforsker TV-produksjonen, skrev Munster til investorene.

I tillegg til komponent-produsenten skal han også ha informasjon fra flere møter i Asia tidligere denne måneden, som han hevder alle heller mot at Apple vil investere i produsenter av skjermer med størrelser fra 3,5-tommers mobilskjermer til 55-tommers TV-skjermer.

Prototype klar

Akkurat når den kommer vet han ikke sikkert, men en prototype skal allerede være i produksjon.

– Den endelige lanseringen kan komme i løpet av året, men timingen og størrelsen på en helomvending i TV-markedet er fortsatt uklart, skriver han. Det han imidlertid sier er klart, er at Apple vil revolusjonerer markedene de beveger seg inn på.

– Apple beveger seg inn på nye markeder hvis de tror de kan revolusjonere de, slik de gjorde med smartmobiler og mp3-spillere. Apple har muligheten til å revolusjonere måten forbrukere ser på TV-programmer både på TV-ene og mobiltelefonene sine.

Hørt det før

Dette er ikke første gang Gene Munster har snakket om en TV fra Apple. Allerede i 2009 snakket han om at Apple ville bevege seg inn på TV-markedet i 2011, ved å produsere sin egen TV. I august i fjor uttalte han seg nok en gang, og trodde fortsatt at Apple ville produsere en TV, men denne gangen tippet han på en lanseringsdato i slutten av 2012 og 2013. Han pekte blant annet på den nye tjenesten iCloud som en av de største årsakene til at en egen TV fra Apple ville finne veien til markedet.

I vår egen kommentar om saken skrev vi at talegjenkjennelsestjenesten Siri antageligvis vil få en viktig rolle hvis Apple lager en TV, slik at man kan slippe å bruke en fjernkontroll, og bare snakke med TV-en.

Les kommentaren: Apples første TV er rett rundt hjørnet

(Kilde: Cnet)

Les også
– TV-er sitter fremdeles fast på 70-tallet
Les også
– Apple lanserer TV-tjeneste før jul
Les også
– Apple klarer ikke å slå oss på bildekvalitet
Les også
Vizio slipper sin ultrabrede flatskjerm
Les også
Vi har jailbreaket Apple TV
Les også
Apple TV: Liten, lekker og lynrask
Les også
– Hva pønsker Apple på?
annonse