Til hovedinnhold

Apple Watch kommer senere enn vi har trodd

Ingen grunn til å holde pusten.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Angela Ahrendts har ansvaret for butikkleddet til Apple, og i en video til butikkansatte bekrefter hun lanseringen av smartklokken Apple Watch. Og det kan se ut til at klokken kommer senere enn antatt.

Vi har ikke hørt mye om Apple Watch siden Apples avduking i september 2014, og annonserte at den skulle lanseres "tidlig i 2015".

Ifølge nettsiden 9to5mac.com er Ahrendts noe mer konkret, og sier i videoen at klokken kommer i løpet av våren 2015.

LES OGSÅ: Her er Apples nye yndling

MANGE MODELLER: Apple vil ikke at det skal være "geeky" å bruke en Apple Watch og klokken kommer derfor i en rekke forskjellige utforminger.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Apple Watch tidligst i mars 2015

Apple har lagt mye vekt på designet til Apple Watch - det skal være en klokke "alle" kan gå med og kommer i en rekke forskjellige utforminger. Da Apple annonserte lanseringsvinduet "tidlig i 2015" spekulerte mange i at smartklokken ville være på markedet i tide til kjøpegildet kalt "Valentine's Day" den 14. februar.

Men det ser altså ut som om Apple Watch kommer en god del senere enn det. De fleste regner mars, april og mai som vårmånedene, vårjevndøgn er 20. mars 2014.

MÅ LADES HVER NATT: Batteriet i Apple Watch holder ifølge Apple ikke mer enn en dag, og må lades om natten. Utfordringer med batterikapasiteten skal være hovedårsaken til at Apple Watch ikke kommer på markedet før våren 2015.Foto: Apple

Det ser med andre ord ut til at Apple Watch tidligst blir lansert i mars 2015 og senest ved utgangen av mai 2015.

LES OGSÅ: Blir Apple Watch en flopp?

Må lades hver dag

Apple Watch skulle opprinnelig komme i butikk i tide til julehandelen 2014, men utfordringer med batterikapasiteten skal være hovedårsaken til utsettelsen.

Applesjef Tim Cook bekreftet nylig at Apple Watch må lades hver dag, og selskapet jobber fremdeles med å løse småfloker knyttet til klokken.

Slik er den: Vi har prøvd Apple Watch

annonse