Tek.no

Nyhet

Her er den nye utgaven av Googles selvbyggertelefon

Den nye prototypen «Spiral 2» byr på flere forbedringer.

Google
16 Des 2014 10:43

Søkegiganten Google har som kjent en ganske mangfoldig portefølje av teknologiske prosjekter de håper vil slå an i markedet. Et av de siste er det modulære mobiltelefonkonseptet «Project Ara», som Google satser på å legge ut for salg allerede tidlig på nyåret.

Konseptet har vært under konstant utvikling siden unnfangelsen, og nå melder selskapet på Google Plus-siden sin at en ny prototype av Project Ara-telefonen har sett dagens lys, nemlig «Spiral 2». Den skal by på en god del forbedringer.

Slik så den første prototypen av Project Ara ut på utsiden.Foto: Google

Mer fleksibelt kretskort

Det er riktignok ikke snakk om en komplett telefon, men snarere et nytt kretskort til den modulære mobiltelefonen. Den viktigste oppgraderingen til denne nye utgaven er at kortet nå støtter et høyere antall moduler, der den første versjonen hadde relativt begrensede muligheter.

I tillegg melder blant andre nettstedet GSMArena at den nye prototypen også er utstyrt med bedre elektromagnetiske koblinger for de ulike modulene enn før. Utover dette foreligger det ennå få tekniske detaljer, men mer informasjon skal avsløres i forbindelse med konferansen Project Ara Module Developers Conference den 14. januar.

GSMArena kan for øvrig også melde at det er blitt gjort store fremskritt med den nettbaserte modulbutikken for Project Ara, som vi rapporterte om i oktober. Et søramerikansk programvareselskap som heter Globant, som tidligere har samarbeidet med Google flere ganger, skal være blant de nye aktørene som arbeider aktivt med å utvikle butikken.

Skal få fart på innovasjon

Det som allerede er kjent om denne butikken er at den skal fungere omtrent på samme måte som Google Play-butikken, og skal fungere som en markedsplass for Project Ara-moduler fra mange forskjellige utviklere. Butikken skal også legge til rette for anmeldelser og tilbakemeldinger fra brukere.

På denne måten håper Google å få fart på innovasjon og introduksjonen av ny mobilteknologi på markedet, noe som igjen kan føre til at nye mobilmodeller kan lanseres med langt kortere intervaller enn i dag. Antakelig vil løsningen også bidra til mer spennende og originale design på mobilfronten. Mer informasjon om Project Ara finner du på prosjektets hjemmeside.

Project Ara er ikke det eneste modulære mobilkonseptet: Finske «PuzzlePhone» kan bli en farlig konkurrent »

Les også
Dette er utfordreren til Googles selvbygger-telefon
Les også
Googles byggesett-telefon kan nå måle oksygeninnholdet i blodet
Les også
Googles selvbygger-telefon får egen nettbutikk
annonse

Les også