Nyhet

Kommer Google med to Nexus-mobiler?

Både Motorola og Samsung er i ferd med å lansere supermobiler.

Mens vi venter i spenning på nattens kommende Ice Cream Sandwich-lansering, dukker det opp mer informasjon om Motorolas kommende flaggskipmobil. Dermed må vi nesten spørre oss selv: Er dette enda en Nexus-mobil?

Hva blir lansert?

Vi blir rett og slett forvirret av mobillanseringene som er i ferd med å skje. Motorola har tidligere sendt ut en kryptisk invitasjon til en pressekonferanse hvor de vil lansere noe nytt, men ingen vet akkurat hva det skal være. Amerikanerne har blitt invitert til New York i kveld, klokken 18:00 norsk tid, mens vi har blitt invitert til Berlin for en pressekonferanse i morgen.

Med tanke på at Google nå har kjøpt opp Motorola, og Motorola har valgt akkurat dagen før Google og Samsung vil vise fram Ice Cream Sandwich, virker det som svært trolig at det er en form for kobling mellom de to hendelsene.

Imponerende spesifkasjoner

De fleste rykter peker mot en ny toppmobil fra selskapet, med spesifikasjoner som er intet mindre enn svært imponerende. Mobilen, som antageligvis vil hete Spyder i Europa og RAZR i USA, vil ha en 4,3-tommers AMOLED-skjerm med en oppløsning på 960 x 540 piksler, og en dobbeltkjernet prosessor på 1,2 Ghz.

Den vil ha 1 GB arbeidsminne, og ifølge noen bilder som nå har lekket ser det ut som den også vil ha støtte for 4G (LTE). Hvordan dette vil påvirke den norske lanseringen er usikkert.

Vil den ha Ice Cream Sandwich?

Det som virkelig er interessant er tidspunktet for lanseringen. Som sagt vil Motorola vise fram det nye vidunderet i kveld klokka 18:00 norsk tid. Ti timer senere i Hong Kong vil Google og Samsung vise fram deres nye samarbeidsmobil Galaxy Nexus, som vil kjøre den nyeste versjonen av Android, kalt Ice Cream Sandwich. Dermed kan det godt hende at Motorola bare vil vise fram maskinvaren og fortelle om spesifkasjonene på den første pressekonferansen, og vente med å røpe noe særlig om programvaren før Google har vist frem Ice Cream Sandwich i Hong Kong.

Dette er selvfølgelig bare spekulasjoner. Det vi vet er at Motorola vil ha en pressekonferanse i New York i kveld, mens Samsung og Google vil ha en pressekonferanse i Hong Kong i natt. I tillegg vil Motorola ha nok en pressekonferanse for europeisk presse i Berlin i morgen, som vi vil dra på.

Vi lover å holde dere oppdaterte. Vi går et spennende døgn i møte.

Ikke fått med deg hva Samsung og Google skal lansere?

Les også: Google Nexus-lansering har fått dato

(Kilde: Android Community)

annonse