Til hovedinnhold

Mest omfattende datainnbrudd i Norge noensinne

Tidenes største cracker-angrep mot norsk industri er avdekket.

Crackere har gått til angrep på norske olje- og gasselskaper, samt forsvarsindustrien i Norge. Det skal være snakk om det mest omfattende datainnbruddet som noensinne har blitt avdekket her til lands.

Det er trolig samme gjerningsmenn som står bak angrepene på de ulike bedriftene, og datainnbruddene skal visstnok være av den svært avanserte sorten.

Spesielle e-poster

Angrepene ble utført mens de norske bedriftene holdt på med større kontraktforhandlinger, og involverte bruk av spesielle e-poster med virus. Disse infiserte e-postene ble sendt til utvalgte ansatte i selskapene, og målet var å stjele all informasjon på målmaskinene.

Crackerne har på denne måten forsøkt å stjele sensitiv informasjon som dokumenter, industritegninger, brukernavn og passord.

Store mørketall

Det norske direktoratet Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) hevder at det er store mørketall når det gjelder datainnbrudd mot bedrifter i Norge – ettersom angrepene er skreddersydd for å ikke bli oppdaget av antivirusprogrammer.

Ti angrep har blitt rapportert i løpet av det siste året, og da har systemenes brukere selv forstått at de har vært under angrep.

Det er fremdeles ukjent hvem som har stått bak de siste angrepene mot norsk industri, men NSM tror at det kan dreie seg om en etteretningstjeneste fra et annet land.

(Kilde: Nasjonal sikkerhetsmyndighet)

annonse