Sverige får snart fire Apple-butikker – Norge har ingen

Nå åpner selskapet Skandinavias første flaggskipbutikk, i Stockholm.

Apple har per i dag ingen butikker i Norge, mens våre svenske brødre og søstre er tilgodesett med hele tre butikker. Og snart åpner selskapet ytterligere en butikk i Sverige – denne gangen det som skal bli Skandinavias første Apple-flaggskipbutikk. Det skriver Expressen.se.

Fra før har Apple butikker i Helsingborg, Malmö, samt i Täby rett utenfor Stockholm.

Den nye flaggskipbutikken vil bli bygget i Stockholm sentrum, og ifølge Expressen håper Apple på å ha butikken på plass innen to år.

Skal bli en turistattraksjon

Apple stiller ganske strenge krav til sine flaggskipbutikker, og det å få de nødvendige godkjenninger for å starte byggingen har ifølge avisen ikke vært så enkelt. Personer med kjennskap til saken forteller om kompliserte prosesser og lange samtaler mellom politikerne i Stockholm og noen av de øverste sjefene i Apple.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Apples flaggskip-butikker pleier å sette design i fokus. Ovenfra: butikkene i Shanghai, London og New York. Apple

Tidligere sjef for motehuset Burberry og nå salgssjef hos Apple, Angela Ahrendts, har vært personlig involvert i forhandlingene. Hun mener tanken er at butikken i Stockholm skal bli en like stor attraksjon som Apples kjente glasskube på Fifth Avenue i New York.

– Stockholm er en fantastisk by med masse innovasjon, og vi føler en stor ære over å få muligheten til å bidra til samfunnet der, sier Ahrendts til Expressen.

Glassfasade

Butikken skal få fasade i glass, og de forbipasserende vil kunne se parken Kungsträdgården gjennom bygningen. Hele bygningen skal ifølge Apple drives av fornybar energi.

Heller ikke Danmark eller Finland har noen Apple Store. Totalt finnes det 112 butikker i Europa og 474 butikker over hele verden. Det er imidlertid bare i overkant av 40 av disse som er såkalte «flagship stores» – butikker som er ekstra påkostet og som ofte er designet av internasjonalt kjente arkitekter. Den nye flaggskipbutikken i Stockholm vil bli designet av Forster and Partners, et arkitektselskap som har vunnet en rekke internasjonale designpriser.

Snart kan du kjøpe en mini-iPhone:
– Lanseringsdatoen til både ny 4-tommers iPhone og ny iPad er klar »

(Kilde: Expressen)

Les også
Ny iPad Pro og en heftig iPhone-oppgradering var kveldens største høydepunkt
Les også
– Lanseringsdatoen til både ny 4-tommers iPhone og ny iPad er klar
Les også
Skal Apple konkurrere med både Netflix og Oculus Rift?
Les også
Smartmobilåret 2015 oppsummert: Apple trekker veksten ned og Samsung er fortsatt størst
Les også
– Apple skal snart avduke ny iPad
annonse