Til hovedinnhold

MIT-forskere lager videoer av kun ett stillbilde

Kunstig intelligens løser «umulig» oppgave, men har langt igjen.

MIT

På teknologiuniversitet MIT foregår det en del eksotisk forskning som ofte gir besnærende resultater, som for eksempel å få Pokémon-figurer til å bevege ekte objekter. Nå melder nettstedet Popular Science om et nytt «umulig» konsept unnfanget ved universitet.

MIT-forskere har nemlig funnet opp en metode for å lage videoer av enkeltstående stillbilder ved hjelp av kunstig intelligens.

«Forutsier» fremtiden

Teknologien går i korte trekk ut på å lære opp en algoritme til å «forutsi» hva som kommer til å skje videre frem i tid fra det øyeblikket som stillbildet har fanget opp.

Denne læringen foregår ved å analysere en lang rekke videoer og måten forskjellige objekter i videoene beveger seg på, for så å benytte denne informasjonen til å manipulere stillbilder utfra hvilke objekter som befinner seg på bildet. De tekniske detaljene er naturlig nok temmelig kompliserte og kan studeres i et eget forskningsdokument.

Videoene blir ofte fordreide og urealistiske, og teknologien beskrives kun som «plausibel» av forskerne.
MIT

Langt fra perfekt

Som forskerne selv peker på er metoden langt fra perfekt, da fremtiden naturlig nok ikke kan spås med hundre prosent presisjon. Likevel påpeker forskerne at prediksjonene til teknologien ofte er «plausible», og at den derfor kan danne grunnlaget for ulike bruksområder.

Når det gjelder bildegjenkjenning har kunstig intelligens som kjent gjort store fremskritt, men som MIT-forskerne understreker er det svært utfordrende å få maskiner til å forstå bevegelser og dynamikk i bilder, noe den nye løsningen er ment å være et forsøk på.

Mer informasjon og GIF-bilder av forsøkene finner du hos MIT, og les også forskningsdokumentet for de tekniske findetaljene.

Apple har også for alvor kastet seg på kunstig intelligens-toget: Sjefen har sagt at det er et av deres viktigste satsingsområder »

annonse