Til hovedinnhold

Apple vokser der konkurrentene sliter

Kraftig økning i Mac-salget.

PC-produsentene har som kjent vanskeligheter med salget og omsetningen for tiden, men blant aktørene med andre bein å stå på går det gjerne betydelig bedre. Google kunne for eksempel nylig melde om kraftig økning i omsetningen for andre kvartal i år.

Nå har også giganten Apple lagt frem sine ferskeste kvartalstall, og jammen ser det ut til at Mac-makeren også har god grunn til å glise bredt av bunnlinjen for perioden.

Kraftig økning i overskudd

For det tredje finanskvartalet, som endte 28. juni, melder Apple om et overskudd på solide 7,7 milliarder dollar. Dette er en økning på hele 12 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, da overskuddet lå på 6,9 milliarder dollar.

Apples Macintosh-maskiner selger stadig bedre.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Ellers gikk omsetningen også opp 6 prosent til 37,4 milliarder dollar, fra 35,3 milliarder dollar i tredje kvartal 2013. Sammenligner man med andre kvartal i år er tallet imidlertid en del mørkere, med en nedgang i omsetningen på hele 18 prosent.

iPhone-salget er en viktig grunn til det solide overskuddet dette kvartalet, med en økning på solide 13 prosent i forhold til samme kvartal i fjor.

Mac-salget opp 18 prosent

Etterspørselen etter Apples Mac-maskiner har imidlertid økt enda mer. Selskapet solgte hele 18 prosent flere Mac-modeller dette kvartalet sammenlignet med samme periode i fjor. I antall enheter betyr det at Mac-salget økte fra 3,7 millioner i fjor til 4,4 millioner i år.

Nettbrettene går det imidlertid betydelig verre med. iPad-salget hadde en nedgang på hele 9 prosent i forhold til tredje kvartal i fjor, fra 14,6 millioner enheter til 13,2 millioner enheter.

iPhone er en sikker inntektskilde for Apple: Nå har de lagt inn rekordbestilling på iPhone 6 »

Les også
Macen har gått forbi iPaden
Les også
Intel håver inn penger
Les også
Hevder Apple nå er verdens femte største PC-produsent
Les også
Apples første datamaskin skal selges for gigantsum
Les også
Verdens største PC-produsent selger flere telefoner enn PC-er
Les også
– Apple planlegger nye bærbare med skarpere skjermer
Les også
—Apple forbereder tidenes største iPhone-lansering
Les også
Google soper inn penger
Les også
Apple slipper ny og billigere iMac
Les også
Apple kjøper antagelig Beats for 3,2 milliarder dollar
annonse